OJC Rosmalen mo17-1 pakt kampioenschap in de landelijke 4e divisie Oost

Na een spectaculaire wedstrijd in Hoornaar tegen het verassend ijzersterke SteDoCo heeft OJC Rosmalen mo17 het kampioenschap op eigen kracht binnen weten te halen. Een ongekende en geweldig knappe prestatie. Zeker wanneer een aantal feiten hierbij worden aangehaald.

In tegenstelling tot de meeste tegenstanders in deze ijzersterke competitie heeft OJC een team met bijna louter zelf opgeleide speelsters in haar geledingen die bijna allemaal uit de regio Rosmalen en omstreken komen. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd 15 jaar jong, heeft het slechts twee tweedejaars speelsters in haar selectie en is de Benjamin van het elftal zelfs nog maar 14 jaar.

Dat OJC Rosmalen hier te maken heeft met een gouden meiden lichting blijkt wel uit de door dit team eerder behaalde titels in de hoofdklasse onder 17, onder 15 en de bekerwinst in het vorige seizoen. Naast al het aanwezige talent gaan de meiden ook voor elkaar door het vuur en zijn ze ook buiten de groende grasmat met elkaar bevriend. Of hier de sleutel ligt van al deze successen is de vraag. Wat in ieder geval duidelijk vastgesteld kan worden is dat niet alleen OJC Rosmalen maar alle teams in de landelijke divisie Oost en West wekelijks aantonen dat het meidenvoetbal in Nederland zich prima ontwikkeld en dat het loont om al deze toptalenten meer ontwikkelingsmogelijkheden te bieden om zodoende door te kunnen groeien naar een BVO.

Met een beloftencompetitie van slechts een 8 teams is de doorstroom voor veel van al deze talenten veelal (nog) een te moeilijk te maken stap. Een stap die kleiner kan worden gemaakt en beter aangemoedigd kan worden door meer aandacht, meer sponsoring en vooral meer mogelijkheden voor al deze amateurtoptalenten te bieden.

Terug naar de kampioen van divisie Oost, OJC Rosmalen dat gisteren aan een gelijkspel tegen Stedoco voldoende had om zich kampioen te mogen noemen van divisie Oost. Na een gelijk opgaande eerste helft waarbij Stedoco de score opende en erg sterk uit de startblokken kwam met een paar uiterst gevaarlijke aanvallen wist OJC de stand voor rust gelijk te trekken. Een stand die de verhoudingen op dat moment ook goed weergaf.

En met goed aanvallend voetbal van beide kanten werd het in grote getalen aanwezige publiek een heerlijke en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Direct na rust leek het Rosmalense kampioenschapsfeestje de ijskast in te kunnen na een ongelukkige handsbal en een terecht gegeven penalty 1-2. OJC rechtte vervolgens haar rug en koos vol de aanval. Na twee keer de paal te hebben geraakt stond ook de lat succes van OJC in de weg en leek het kampioenschap verder weg dan ooit. Tot in de 30e minuut de rechtsachter van OJC Rosmalen met een verwoestend schot van meer dan 20 meter (!) de bal over de uitstekende keepster van Stedoco wist te schieten en zo haar ploeg toch weer dichterbij het kampioenschap wist te brengen.

Een prachtige ontlading bij de speelster zelf en iedereen die OJC een warm hart toedraagt volgde. Het team voelde zich bevrijd. OJC was nu ook niet meer te stoppen, bleef de aanval zoeken en spelen voor de volle winst. En deze winst werd ook gevonden. Na eerst onderuit te zijn gehaald en hierbij zelfs geblesseerd te zijn geraakt, toonde de nummer 14 van OJC haar ongekende kwaliteiten. Liggend op het veld, wachtte ze op het fluitje van de scheidsrechter die echter het voordeel aan OJC gaf en het spel door liet gaan. Met een pijnlijke en dikke enkel stond ze weer op, kreeg de bal weer in haar voeten gespeeld, kapte haar tegenstander opnieuw uit en lobde de bal prachtig in het doel 2-3!!! Een actie die misschien wel alle ingrediënten van dit kampioensteam aan wist te tonen: Uiterst talentvol, strijdbaar, nooit opgeven en voor elkaar door het vuur gaan ook al zit het even tegen!

Meiden en staf bedankt voor een fantastisch seizoen, jullie hebben het samen toch maar mooi geflikt: kampioen worden in de hoogste divisie van Nederland!!!!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand