OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Drie Eredivisie-speelsters in Belgische selectie voor trainingskamp

0
Drie Eredivisie-speelsters in Belgische selectie voor trainingskamp

De Belgische selectie gaat van 18 tot en met 25 mei op trainingskamp naar Griekenland. Bondscoach Ives Serneels heeft inmiddels zijn selectie bekendgemaakt.

Daarin drie Eredivisie-speelsters. Jassina Blom en Nicky Evrard (FC Twente) zijn van de partij. Wie ook een plek in de selectie heeft, is Aline Zeler. De speelster van PSV zette in oktober 2018 een punt achter haar interlandcarrière.

Zeler is na dit seizoen ook gestopt met voetbal en focust zich nu op haar carrière als coach van Jong PSV. Serneels is van mening dat Zeler een mooi afscheid verdiend en zij start daarom ook in de oefenwedstrijd tegen Thailand op 1 juni

"Aline verdient een mooi afscheid in eigen land. Daarom komt ze vanaf Griekenland bij de groep en zal ze ook starten aan de wedstrijd tegen Thailand. Als speelster en als mens is Aline een voorbeeld voor elk meisje dat voetbalt of wil voetballen", zegt Serneels op de website van de Belgische voetbalbond.

"Ze heeft veel meegemaakt bij de Flames en stond er ook op moeilijke momenten. Haar rol in het vrouwenvoetbal is zeker nog niet uitgespeeld. Ik hoop dat veel supporters samen met ons afscheid komen nemen van Aline", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!