VIDEO | Oranje O17 hard op weg naar halve finale na zege op Duitsland

0
VIDEO | Oranje O17 hard op weg naar halve finale na zege op Duitsland

Oranje O17 is hard op weg naar de halve finale van het EK in Bulgarije. De ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw was woensdagmiddag te sterk voor de leeftijdsgenoten van Duitsland en na de eerdere zege op Oostenrijk is de halve eindstrijd in zicht. 

De jonge Leeuwinnen kwamen na 24 minuten op achterstand door een doelpunt van Marleen Rohde. Oranje O17 knokte zich echter razendsnel terug en ging 'erop en erover'.

Een minuut na de 1-0 tekende Lotje de Keijzer voor de gelijkmaker, waarna Samantha van Diemen na een fout van keepster Pauline Nelles Oranje op voorsprong schoot.

Vlak voor rust ging de bal op de stip, nadat Nikita Tromp onderuit werd gehaald door Jule Brand. De Duitse verdedigster kreeg tevens haar tweede gele kaart door de overtreding. Tromp vierde haar verjaardag met een goal en de 3-1 voor Oranje.

In de tweede helft hield de ploeg van De Pauw goed stand, tot aan de 81e minuut. Na een fout van doelvrouw Claire Dinkla schoot Carlotta Wamser de aansluitingstreffer.

Oranje O17 trok uiteindelijk de winst over de streep en kreeg nog een kans op de 4-2, ware het niet dat Tromp de paal trof. Door de twee zeges zijn de jonge Leeuwinnen hard op weg naar de halve finale. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!