KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

''Goed om te zien dat die speelsters opstaan wanneer je ze nodig hebt''

( 0 reacties)
''Goed om te zien dat die speelsters opstaan wanneer je ze nodig hebt''

Oranje O17 is het EK goed begonnen. De jonge Leeuwinnen wonnen zondag met 4-1 van Oostenrijk.

Woensdag neemt de ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw het op tegen Duitsland en de trainer verwacht dat Oranje O17 dan echt aan de bak moeten: "De Duitsers hebben een heel sterk team."

"We hebben in december wel met 2-0 van ze gewonnen, maar toen ontbraken nogal wat bepalende speelsters", zegt hij op de website van OnsOranje. Hij was lovend over Nikita Tromp, die drie keer scoorde: "Door aanvallers win je wedstrijden zoals deze", vertelde De Pauw na afloop voor de camera van UEFA.

"Maar je hebt een goede verdediging nodig om solide te zijn achterin. Dat is de basis van je team, dat is wat ik altijd zeg." In de rust moest De Pauw een wissel doorvoeren. Samantha van Diemen kon niet verder vanwege een knieblessure en dus werd Emmeke Henschen gebracht. Zij maakte haar debuut voor Oranje O17.

"Ze deed het erg goed. Het is goed om te zien dat die speelsters opstaan wanneer je ze nodig hebt", aldus de coach. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!