PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Lokale partij op zoek naar oplossing voor vrouwenvoetbal in Heerenveen

1
Lokale partij op zoek naar oplossing voor vrouwenvoetbal in Heerenveen

SC Heerenveen trekt zich na dit seizoen terug uit de Eredivisie. Dat betreurt Gemeentebelangen Heerenveen, een lokale partij.

De fractie heeft zich zaterdag laten informeren over de situatie, zo schrijft Gemeentebelangen Heerenveen op de website. "Opheffing van het vrouwenteam zou een enorm verlies betekenen voor de spelers en voor Heerenveen als sportgemeente", vindt de partij.

"GB Heerenveen vind dat er bekeken moet worden hoe men onder de vlag van SC Heerenveen kan doorgaan om de toekomst van het vrouwenvoetbal op lange termijn zeker te stellen."

De partij is van mening dat gemeentepolitiek een rol kan spelen en heeft daarom alle raadsfracties uitgenodigd voor een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het vrouwenvoetbal.

De bijeenkomst, die een besloten karakter heeft, zal plaatsvinden op donderdag 2 mei. "Alle fracties beschikken dan over dezelfde informatie en kunnen zo meewerken aan een breed gedragen oplossing", aldus Gemeentebelangen Heerenveen.

Foto via: Orange Pictures

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Apr 2019 om 12:25
    Vorig jaar de CTO's "wegens succes" de nek omgedraaid, dit jaar twee vrouwenclubs weg uit de Eredivisie (hopelijk blijft het bij twee!) ... op deze manier wordt het hele fundament onder het vrouwenvoetbal in Nederland uitgesloopt.