Jansen 'retetrots' op ploeg: ''FC Twente is terug!''

0
Jansen 'retetrots' op ploeg: ''FC Twente is terug!''

FC Twente heeft vrijdagavond de zesde landstitel in de geschiedenis van de club gepakt. De Tukkers wonnen met 3-2 van PSV en zagen Ajax gelijkspelen tegen ADO Den Haag: voldoende voor de titel.

Of Renate Jansen het kampioenschap verwacht had? "Dat weet ik niet, maar we hebben het hele jaar wel een goede vibe gehad met deze groep. We groeiden en groeiden", vertelde ze middenin het feestgedruis aan vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Twente won dus zelf van PSV, maar moest toch afwachten wat Ajax deed: "We hoorden vanaf de bank toen wij klaar waren dat het nog 1-1 stond, maar zij waren nog aan het voetballen. Dan sta je daar met zijn allen af te wachten in spanning. Uiteindelijk was daar het fluitsignaal, toen gingen we met zijn allen los."

"We strijden met drie ploegen om het kampioenschap, we voelden dat het er dit jaar in zat. Gelukkig trekken we het over de streep en zijn we kampioen. Ik ben retetrots op deze groep. We hebben er met zijn allen voor gevochten. Fantastisch", vervolgt de aanvalster, die zelf de openingstreffer scoorde. 

"FC Twente is terug!", is Jansen enthousiast. Volgend jaar wacht dus ook weer de UEFA Women's Champions League: "Oooh heerlijk! Ik kan niet wachten. Ik besef het allemaal nog niet. Het is echt geweldig. Ik heb er geen woorden voor. God hé, jeetje... Fantastisch."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!