OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

FC Twente kroont zich tot kampioen na zege op PSV

0
FC Twente kroont zich tot kampioen na zege op PSV

FC Twente heeft vrijdagavond tot kampioen van de Eredivisie gekroond. De Tukkers wonnen zelf met 3-2 van PSV en zagen concurrent Ajax punten verspelen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente. Een schot van Jassina Blom ging uiteindelijk naast. PSV kreeg vervolgens een mogelijkheid via Katja Snoeijs, maar een goede tackle van Myrthe Moorrees stopte de spits af.

In de negentiende minuut was het raak voor de Tukkers. PSV ging in de fout, waar uiteindelijk Renate Jansen van profiteerde: 0-1. De Eindhovenaren zetten aan en kregen een vrije trap op een mooie positie. De bal van Aniek Nouwen ging echter over.

FC Twente kon bijna opnieuw profiteren van een fout achterin bij PSV, maar ditmaal gleed Cheyenne van den Goorbergh weg bij een poging. Daardoor kon keepster Eli Sarasola redding brengen. Een minuut later was het raak voor de ploeg van trainer Sander Luiten.

Sara Yüceil pikte een afvallende bal op, hield drie keer hoog en pegelde vervolgens in de hoek. Beide ploegen gingen op jacht naar de voorsprong en kregen kansen. Zo werd een schot van Smits geblokt door Aline Zeler en ging kopbal van Katja Snoeijs net naast.

Na de thee kwam Twente echter alweer snel op snel op voorsprong. De bal ging op de stip en Smits wist wel raak met het buitenkansje. PSV moest scoren, wilde het in de race blijven om het kampioenschap en dus zette de ploeg van Luiten aan.

Nurija van Schoonhoven waagde een poging, maar haar schot werd gepakt door doelvrouw Daphne van Domselaar. In de 71e minuut kreeg PSV een grote kans op de gelijkmaker; de bal ging echter net naast. Niet veel later was het alsnog raak.

Snoeijs kopte de bal over Van Domselaar heen en zorgde ervoor dat De Herdgang opsprong: 2-2. PSV kreeg kansen op meer. Zo maakte Van Schoonhoven het de Twente-defensie lastig met een goede solo, maar haar bal op Berglind Björg Thorvaldsdóttir was net te hard.

Lang leek het spannende duel in 2-2 te eindigen, tot aan de blessuretijd. Jassina Blom had een fantastische actie in huis en besliste daarmee het duel. Door de zege van FC Twente en omdat Ajax met 1-1 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag, kroont FC Twente zich tot kampioen. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!