Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed'' Uitslag | Miedema en Little schieten Arsenal in derby langs Spurs Uitslag | PSV en SC Heerenveen delen de punten: 1-1 Wiegman staat open voor klus bij mannen: ''Zou daar over nadenken'' Het programma van 17 november: Women's Football Weekend

Van de Ven: ''Doel van deze competitie is vooral talentontwikkeling''

( 0 reacties)
Van de Ven: ''Doel van deze competitie is vooral talentontwikkeling''

Zaterdag stond de finaledag van de beloftencompetitie op het programma op de KNVB Campus in Zeist. Jong Ajax kroonde zich uiteindelijk tot kampioen.

De Amsterdammers waren na strafschoppen te sterk voor het KNVB Talententeam Zuid. Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, is tevreden met de beloftencompetitie.

"Natuurlijk is winnen belangrijk, maar het doel van deze competitie is vooral talentontwikkeling", zegt ze op de website van de KNVB. De spelregels waren iets anders dan normaal: de teams mochten tijdens de wedstrijd doorlopend wisselen en het was niet toegestaan om meer dan twee speelsters van 19 jaar of ouder op te stellen.

"Door te werken met de aangepaste regels kunnen zoveel mogelijk speelsters in actie komen", legt Van de Ven uit. "De opzet met een competitie en play-offs zorgt er bovendien voor dat de teams veel wedstrijden spelen waarin het er echt om gaat."

"Met deze finaledag als spectaculaire afsluiting. Ook voor het publiek is zo’n dag mooi. Zij krijgen de kans om de complete toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal op één dag in actie te zien", besluit de oud-international.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!