Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed'' Uitslag | Miedema en Little schieten Arsenal in derby langs Spurs Uitslag | PSV en SC Heerenveen delen de punten: 1-1 Wiegman staat open voor klus bij mannen: ''Zou daar over nadenken'' Het programma van 17 november: Women's Football Weekend

''Je had jezelf in een zetel kunnen helpen, dat laat je na deze wedstrijd''

( 0 reacties)
''Je had jezelf in een zetel kunnen helpen, dat laat je na deze wedstrijd''

PSV heeft vrijdagavond kostbare punten verspeeld. De Eindhovenaren verloren in eigen huis met 1-0 van Ajax. Na afloop sprak vrouwenvoetbalnieuws.nl met trainer Sander Luiten.

"Je had jezelf in een zetel kunnen helpen, dat laat je na deze wedstrijd. We hadden onszelf moeten belonen", vond de oefenmeester. "Als je kijkt naar de wedstrijd, de eerste fase was echt voor ons, ondanks dat het geen goed voetbal was, maar we kregen wel twee goede kansen."

Luiten vervolgt: "In zo'n wedstrijd weet je dat je dan er moet staan. Dat laat je na. Dan verlies je een beetje grip op de wedstrijd, kan Ajax een wat meer op het middenveld voetballen, zonder echt gevaarlijk te worden. Dan is het lastig dat ze weer uit een spelhervatting scoren, net zoals in de vorige wedstrijd."

"In de tweede helft heb ik een team van PSV gezien dat voor elkaar wil knokken en de tegenstander bij de strot kan grijpen. Een kritische noot is wel dat we geen echte kansen weten te creëeren."

Waar dat dan aan lag? "Ik vind dat wij slordig waren aan de bal, we wisten niet de juiste keuzes te maken, voorzetten die niet helemaal goed aankwamen. Maar ook de verdedigende speelwijze van Ajax, die gewoon heel effectief blijkt en waar wij als team zijnde niet zo goed mee om weten te gaan."

PSV heeft wel op die speelwijze getraind, zo geeft Luiten aan. "Dan is het jammer dat met name de voorste drie en het middenveld niet die connectie met elkaar hebben om snel tot kansen te komen", zegt de trainer. Hij vindt dat zijn ploeg zich snel genoeg aanpaste aan de speelwijze van Ajax.

"Alleen waren we wat slap in de duels, waarin we Ajax met name in de tweede fase van de eerste helft teveel lieten spelen. Dan verlies je wat grip en dat doet wat met het vertrouwen. In de tweede helft draaiden we het om, maar dan is het nog niet goed genoeg om daadwerkelijk kansen te creëeren. Dat moeten we echt meenemen naar de volgende wedstrijd", besluit Luiten.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!