Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed'' Uitslag | Miedema en Little schieten Arsenal in derby langs Spurs Uitslag | PSV en SC Heerenveen delen de punten: 1-1 Wiegman staat open voor klus bij mannen: ''Zou daar over nadenken'' Het programma van 17 november: Women's Football Weekend

''We zullen in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan''

( 0 reacties)
''We zullen in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan''

Oranje O19 neemt het in de groepsfase van het EK in Schotland op tegen het gastland, Noorwegen en Frankrijk. Na afloop van de loting reageerde KNVB-coach Jessica Torny in gesprek met OnsOranje.

"Op een eindtoernooi tref je natuurlijk altijd goede tegenstanders en met Noorwegen, Frankrijk en Schotland is dit zeker het geval", zegt Torny. "Tegen een gastland spelen is altijd leuk."

"De sfeer rondom deze wedstrijden brengt wat extra’s. Het is goed voor onze speelsters om hiermee te leren omgaan", vervolgt de coach, die vervolgens ook Noorwegen en Frankrijk uitlicht.

"Noorwegen is een erg sterke en goed voetballende ploeg die het ons zeker moeilijk kan maken. Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren."

"Wel is Frankrijk op papier natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan", besluit Torny. 

Het EK in Schotland wordt gehouden van 16 tot en met 28 juli. Het toernooi is tevens het kwalificatiemoment voor het wereldkampioenschap Onder 20.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!