Kraay jr lovend: ''Jullie hebben het een populaire sport gemaakt''

0
Kraay jr lovend: ''Jullie hebben het een populaire sport gemaakt''

Het vrouwenvoetbal in Nederland heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is voor bondscoach Sarina Wiegman een droom die uitkomt, zo geeft ze aan bij talkshow M.

"Ik had eigenlijk nooit verwacht dat het nu zo zou zijn en dat misschien mijn kleinkinderen ooit dit zouden meemaken. Het is gelukkig toch nog sneller gegaan", zegt Wiegman. Hans Kraay jr. is fan van het vrouwenvoetbal.

"Wat ik mooi vind is dat wij in die voetbaljungle, de machowereld, wij vonden het leuk om naar hockeymeisjes in korte rokjes te kijken. Maar er was ooit, toen ik nog voetbalde, in Voetbal International een rubriek met spelers persoonlijk. Favoriete auto, favoriete actrice. De laatste vraag was altijd vrouwenvoetbal. 'Pffff, vrouwenvoetbal...', reageerden de spelers volgens Kraay jr.

"Dat vind ik zo ontzettend mooi. Ik heb toen geschreven: iedereen zet zich er tegen af, maar wie zijn wij om vrouwenvoetbal te beoordelen of te veroordelen. Toen was het eigenlijk nog alleen plezier eraan hebben."

Hij sluit af met lovende woorden voor Wiegman: "Jullie en jij hebben het een populaire sport gemaakt. Ik vind het echt heel knap en ik vind het echt geweldig dat half Nederland achter jou en je team staat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!