Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen Oranje O18 maakt terugkeer met vierlandentoernooi in Amerika Het programma van 8 december: Nederlandse onderonsjes Uitslag | Zeges voor PEC, ADO en SC Heerenveen in Eredivisie Cup

Wiegman: ''De speelsters hebben die ervaring nodig om te groeien''

( 0 reacties)
Wiegman: ''De speelsters hebben die ervaring nodig om te groeien''

De OranjeLeeuwinnen staan deze zomer voor de tweede keer in de historie op een WK. Bondscoach Sarina Wiegman was in 2015 ook van de partij, toen nog als assistent.

"Het WK in Canada was het eerste WK dat we met Nederland hebben bijgewoond. We hadden die ervaring nodig om te weten wat er op zo'n toernooi gebeurt", vertelt ze op de website van FIFA.

Die ervaring was volgens Wiegman nodig: "De reizende, ook de media, enorme stadions... De speelsters en het personeel hebben die ervaring nodig om te groeien. Dat is het belangrijkste dat we meenemen.

De bondscoach ziet dat de wereld voor de Leeuwinnen sinds het EK 2017 is veranderd. "Voor het toernooi waren de verwachtingen niet zo hoog, we wilden het gewoon heel goed doen en de mensen laten zien hoe goed we waren."

"Nu zijn de verwachtingen anders, dus nemen we dat mee naar Frankrijk met alle ervaringen die we de afgelopen jaren hebben gehad", besluit Wiegman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!