''Toen kwam de eerste uitnodiging binnen en dacht ik van 'wow'''

0
''Toen kwam de eerste uitnodiging binnen en dacht ik van 'wow'''

Fenna Kalma, Joëlle Smits en Samantha van Diemen zijn de gezichten van The Stage. In de tweede aflevering van 'Backstage' vertellen ze over hoe ze ontdekt zijn.

"Ik voetbalde eerst gewoon met jongens op de basisschool op een pleintje. Toen dacht ik: lijkt me echt leuk. Sindsdien ben ik alleen maar met voetbal bezig geweest, wilde ik alleen maar meer voetballen en meer trainen. Toen kwam de eerste uitnodiging binnen en dacht ik wel van 'wow'. Dat is mooi", vertelt Smits.

Het was volgens haar wel altijd spannend: "Je gaat iets nieuws doen en je weet niet wat je te wachten staat. Je weet niet wat anderen van je verwachten, je weet niet hoe de andere meisjes zijn."

Bij Kalma begon het te kriebelen. "Dat je uiteindelijk misschien in het eerste elftal van Oranje of bij een profclub gaat spelen. In de brief stond dat je geselecteerd was. Als je vaker uitgenodigd wordt, dan heb je er steeds meer zin in, dus dan wil je ook gescout blijven worden."

Volgens Van Diemen was de eerste keer het speciaalst: "Ik was er echt supertrots op. Het ging wel gewoon goed op de stagedag, maar aan de andere kant ben je toch een beetje bescheiden en dan ga je maar van het slechtste uit. Dan kan het altijd meevallen", aldus de speelster van Ajax.

Meer weten over The Stage? Klik dan hier.

Foto via: The Stage

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!