OJC Rosmalen MO17 op de drempel van Nederlands kampioenschap

0
OJC Rosmalen MO17 op de drempel van Nederlands kampioenschap

Na vorig jaar al alle prijzen in de u15 klasse te hebben gepakt lijkt het talentvolle team van OJC Rosmalen O17 nu ook het kampioenschap in de divisie Oost haast niet meer te kunnen ontgaan.

Met nog slechts één wedstrijd te spelen, een voorsprong van zes punten en een positiever doelsaldo van dertien doelpunten lijkt het voor naaste belager De Meern (dat nog wel een wedstrijd meer te spelen heeft) een haast onmogelijke opgave om nog langszij te komen. Toch blijft het nog tot aan de laatste wedstrijden spannend wie zich tot kampioen in deze sterke competitie mag kronen.

Met het verassende verlies van de concurrenten Eldenia (Arnhem) en Harkemase Boys wist OJC Rosmalen dat wanneer het duel met Huizen zou worden gewonnen er een reuzenstap naar het landelijk kampioenschap divisie Oost zou worden gezet. Het zette de meiden van OJC meteen op scherp en al direct in de eerste minuten van de wedstrijd schoot OJC uit de startblokken.

Na vijf minuten was het dan ook geheel verdiend al direct raak. Vanuit een corner werd de bal hoog voor het doel van Huizen gebracht. Vanuit de draai plukte de spits van OJC de bal uit de lucht waarna deze door haar hard binnen werd geschoten: 1-0! Omdat het doelsaldo bepalend zou kunnen zijn in de race om het kampioenschap bleef OJC op zoek naar meer treffers.

OJC speelde, zeker in de eerste helft, weer als vanouds: Fris, aanvallend, goed voetbal met een verzorgde opbouw van achteruit. Het team van OJC Rosmalen oogde ontspannen en speelde vrijuit. Dit gaf menig speelster van OJC ook de ruimte om haar technisch vernuft en kwaliteiten te tonen. Na al enkele keren heel dichtbij een tweede treffer te zijn geweest was het na ongeveer 20 minuten een doorbraak over de linkerkant van Huizen dat de tweede goal voor OJC op het scorebord bracht: 2-0.

Het doel van het zeer sportieve team van Huizen werd daarna nog veelvuldig onder vuur genomen maar dankzij het prima optreden van de keepster van Huizen en het minder scherpe vizier bij de speelsters van OJC bleef de stand ongewijzigd tot aan de rust. Met enkele kleine wijzigingen na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. OJC Rosmalen bleef de wedstrijd domineren en controleren en zette Huizen opnieuw goed onder druk.

Het wachten was op een derde treffers die na 10 minuten dan ook eindelijk viel. Na een vlot lopende aanval werd een aanvalster van OJC vrij voor de keepster van Huizen gezet, die knap werd omspeeld en kansloos werd gelaten: 3-0. De wedstrijd leek gespeeld en OJC dacht de score gemakkelijk verder uit te kunnen breiden. Een misvatting want kort na de derde treffer wist Huizen met een knappe counter verassend tegen te scoren.

De concentratie bij OJC was daarna even weg en Huizen rook kansen om dichterbij te komen. Dat Huizen over een team beschikt met een uitstekende vechtersmentaliteit en zich terug kan knokken vanuit een haast schier onmogelijke achterstand had de eerdere ontmoeting al uitgewezen. Dit scenario leek zich te herhalen want nog geen vijf minuten later werd de score zelfs tot één doelpunt teruggebracht. Met het verkleinen van de achterstand tot slechts één doelpunt leek Huizen te gaan stunten in Rosmalen 3-2.

Het toonde niet alleen aan dat Huizen over veel veerkracht beschikt maar ook duidelijk te laag geklasseerd staat want met een paar leuke voetbalsters in haar gelederen moet dit team de onderste plaats toch echt achter zich kunnen laten. OJC liet zich ondanks deze snelle tegentreffers niet van de wijs brengen. Het team bleef rustig combinerend, goed op zoek naar de vrije ruimtes in de verdediging van Huizen en bleef ook gevaarlijk.

Een scrimmage voor het doel van Huizen betekende de verlossende 4-2 en de wedstrijd was gespeeld. Door nog slechts één doelpunt te scoren (5-2) vergat de ploeg uit Rosmalen zichzelf verder te belonen voor een prima gespeelde wedstrijd.

Hoewel het doelsaldo van OJC Rosmalen, met een beetje meer fortuin en een minder sterke keepster aan de kant van Huizen, zeker nog wat had kunnen worden opgekrikt heeft de ploeg met een positief doelsaldo van maar liefst 13 doelpunten een prima vooruitzicht om het op 11 mei in en tegen SteDoCo definitief zelf te beslissen.        

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!