Melis: ''Een mooie stap voor vrouwenvoetbal binnen Feyenoord''

0
Melis: ''Een mooie stap voor vrouwenvoetbal binnen Feyenoord''

Feyenoord start komend seizoen met een beloftenteam. De Rotterdammers gaan uitkomen in de beloftencompetitie van de KNVB en Manon Melis, coördinator meidenvoetbal bij Feyenoord, is blij met de stap.

"Dat we aankomend seizoen kunnen starten met een beloftenteam is geweldig en weer een mooie stap voor het vrouwenvoetbal binnen Feyenoord", reageert de oud-international op de website van de Rotterdamse club.

"We zijn twee seizoenen geleden gestart met Onder 13 en Onder 15 en hebben dit vorig jaar met Onder 17 al kunnen uitbreiden naar drie teams", vervolgt Melis. "Het is mooi dat we onze jeugdspeelsters nu weer een nieuw perspectief en een volgende stap kunnen bieden door te starten met de beloften."

Feyenoord gaat ook door met de Onder 14 en Onder 16, die uitkomen in een jongenscompetitie. Het beloftenteam gaat spelen onder licentie van Feyenoord Academy, maar zal, net als de andere twee teams, blijven vallen onder de maatschappelijke afdeling van Feyenoord.

Dat is een bewuste keuze, zo zegt Melis: "Ons meidenvoetbal heeft een maatschappelijk karakter, doordat een deel van de speelsters afkomstig is uit de verschillende wijken in Rotterdam-Zuid en zij ontdekt worden via onze maatschappelijke projecten."

"Daardoor bieden we een hele hoop meiden uit Rotterdam-Zuid de mogelijkheid om hun voetbaldroom na te jagen en in het rood-witte shirt van Feyenoord te spelen", besluit ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!