Van der Gragt en Pelova in onzekerheid: ''Dat moet nog blijken''

0
Van der Gragt en Pelova in onzekerheid: ''Dat moet nog blijken''

Sarina Wiegman maakte woensdagmiddag haar 23-koppige WK-selectie bekend. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen ging bij haar keuze niet over één nacht ijs.

"We hebben wel een paar lastige keuzes moeten maken, maar daar hebben we best wel een tijd over nagedacht en met elkaar over gesproken", vertelt Wiegman in gesprek met OnsOranje. "We hebben de spelers natuurlijk goed gevolgd en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt."

Wiegman selecteerde ook de geblesseerden Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova, die waarschijnlijk op tijd fit zijn voor het WK. "Maar dat moet nog wel blijken", houdt Wiegman een slag om de arm. "Zij zijn nu in verschillende fases van hun herstel. Stefanie heeft alweer een week met de groep meegetraind, Victoria revalideert in Zeist en dat ziet er goed uit. Maar zij zal dadelijk - net als Stefanie - wel moeten laten zien dat ze op het niveau zit waar ze op zat op het moment dat ze geblesseerd raakte."

Wiegman moest ook een aantal speelsters teleurstellen. "Dat zijn de minder leuke dingen van het coachschap, maar die horen er wel bij", weet ze. "Dat probeer je zo goed mogelijk te communiceren en daar komt wel wat emotie bij natuurlijk", aldus de bondscoach. 

Over iets meer dan een maand komt de groep weer bij elkaar. De selectie is dan nog niet compleet. "Spelers eindigen op verschillende momenten bij hun club", geeft Wiegman aan. "Sommigen zitten nog in de Champions League of in de beker. Afhankelijk van die resultaten zullen spelers op verschillende momenten instromen op de trainingskampen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!