''Vind het lastig om in te schatten of we zijn waar we willen zijn''

0
''Vind het lastig om in te schatten of we zijn waar we willen zijn''

Bondscoach Sarina Wiegman is blij met de stappen die Oranje zet. Toch vindt ze het lastig om in te schatten waar de Leeuwinnen momenteel staan.

"Ik vind het lastig om in te schatten of we zijn waar we willen zijn twee maanden voor het WK, omdat de tegenstanders wat minder zijn", doelt ze op de oefenduels met Mexico en Chili. "In onze speelwijze zijn een aantal dingen verbeterd, maar dat ging makkelijk omdat je niet onder de allerhoogste weerstand speelt."

Wiegman is er van overtuigd dat de ploeg dichterbij Japan en Amerika zit: "Ik vind het wel lastig inschatten hoe goed zij zijn. Er zijn veel landen heel landen in heel erg ontwikkeling, daar zijn wij er ook een van", zei de bondscoach op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Chili.

"We weten dat Amerika al decennia lang bij de wereldtop hoort, die zijn ook nu favoriet. Amerika heeft ook 16 miljoen voetbalsters, als er daar een paar niet bij zijn, dan trekken ze een blikje open en dan komen er een paar nieuwe speelsters. Dat is bij andere landen minder", ziet de bondscoach.

"Amerika heeft elke positie dubbel bezet. Wij gaan met 23 speelsters naar het WK, dus je probeert alle posities dubbel te bezetten. Op het moment dat er bij ons een aantal speelsters geblesseerd raakt, wordt het wel moeilijk om dat heel erg op niveau te houden. Speelsters haken wel aan, maar er is een verschil", besluit ze.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!