Uitslag | Zeges voor FC Twente, ADO Den Haag, SC Heerenveen en PEC Zwolle BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door''

''Als dat geen penalty meer is, dan weet ik het ook niet meer''

( 1 reacties)
''Als dat geen penalty meer is, dan weet ik het ook niet meer''

Ajax speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen PEC Zwolle en zakt daardoor naar de derde plek in de Eredivisie. Zonde, zo vindt trainer Benno Nihom.

"Dit zijn dure punten. Doodzonde, dit was nergens voor nodig. We moeten meer leveren in energie en in strijd. In de tweede helft deden we dat beter, daar ben ik ook trots op", zei de oefenmeester na afloop voor de camera van Ajax TV.

"Alleen dan loop je achter de feiten aan en dan dwing je niet het geluk af wat we misschien de afgelopen weken wel gehad hebben", vervolgt Nihom. "We hebben niet goed gespeeld, maar we hadden wel een 100% penalty moeten krijgen", doelt de trainer op een handsbal van PEC in de zestien.

"Als dat geen penalty meer is, dan weet ik het ook niet meer. Zo'n wedstrijd was het, dat hebben we aan onszelf te danken. Dan zit het niet mee", aldus de coach. Ajax neemt het na de interlandperiode op tegen FC Twente in de halve finale van de KNVB Beker en gaat vervolgens op bezoek bij PSV.

"Er is nog steeds heel veel om voor te spelen. De competitie is nog niet gespeeld. Winnen bij PSV en we zijn er weer. Alleen je moet de wedstrijd nu wel winnen. We moeten strijden tot het laatste moment", besluit Nihom.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Mar 2019 om 20:42
    achteruitlopen, anti-voetbal, alleen maar verdedigen, zeuren om een penalty, tijd voor Nihom om op te starten! dit is niet Ajax waardig. met dit slechte voetbal win je niks.