SSS VR2 door naar de halve finale

Dit weekend gaat het bekeravontuur verder!! Na overwinningen op Sparta AV VR1 (4 – 1) en Sportclub Monster VR1 (3 – 2) in de districtsbeker zijn we aanbelandt in de kwartfinale! Tegenstander is RVC’33 VR1 uit Reeuwijk, uitkomend in de 2e klasse zondag, waar ze op de 11e plaats staan.

Voor ons een kans om het goede gevoel van de laatste week vast te houden, na de overwinningen in de oefenwedstrijd tegen AGE-GKK/Zestienhoven (0 – 6) en in de competitie tegen DSVP (3 – 0).

Om 14:30 uur is SSS VR2 de hoofd-act op het hoofdveld, vanwege het beperkt aantal wedstrijden bij SSS in dit inhaal en bekerweekend.

De aftrap is voor RVC en de eerste bal is meteen vooruit en moet Naomi verdedigen, maar hierna wordt het werkelijke spelbeeld pas duidelijk. SSS heeft de bal en speelt nhet grootste deel van de tijd op de helft van de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd wordt er gescoord! Na een pass van Demi O draait Demi H en weet Linda voor het doel te zetten. Linda tikt met een actie de bal eenvoudig binnen, 1 – 0!

Hierna duurt het weer even, en spelen we vanwege een bloedneus van Marietje ook enige tijd met 10 vrouwen, maar uiteindelijk volgen er een kwartier voor rust kansen op een grotere voorsprong. Een schot van Demi O, maar de keepster werkt de bal over het doel. De 2 – 0 valt ook. Na een puntertje van Demi O, die daarmee de bal diep geeft op Linda. Zij passeert de keepster en tikt binnen. En nog kansen op meer. Een voorzet van Naomi op Demi O, maar de bal rolt naast het doel. Een hoekschop van Chantal, waarbij Tanisha een schot heeft, maar de keepster weet de bal te pakken. Vlak voor rust valt de 3 – 0. Naomi geeft de bal voor en Tanisha schiet de bal tegen de touwen!

Ook in de tweede helft is het veldspel in korte periodes even aardig, maar veelal ligt het tempo te laag en wordt er weinig goed gecombineerd. De 4 – 0 valt in de 56e minuut en het derde doelpunt van Linda. Ditmaal uit een voorzet van Chantal kan Linda bij de tweede paal eenvoudig binnenschieten. Vervolgens lijkt de wedstrijd een beetje dood te bloeden. Het tempo is er uit en het is wachten op een opleving. Met name een kwartier voor einde zet SSS nog even aan en creëert het enkele en wat kleine kansen met name uit voorzetten en hoekschoppen. Grootste kans is voor Naomi, maar haar schot is naast.

Ondanks dat we lang niet ons beste spel hebben gespeeld, hebben we een verdiend gewonnen en niks weggegeven. RVC’33 kwam gewoon niet aan de pas. We zijn door naar de halve finale!!

Volgende week reizen we naar Zeist voor de competitiewedstrijd tegen de koploper Saestrum VR2. Theoretisch kan Saestrum VR2 tegen ons kampioen worden, mits CSW verliest bij IJzendijke. Wie weet kan SSS het feestje weten te verpesten..

Foto en tekst: Gert Jan van Heyningen