OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Pellens naar Serie A: ''Volgend jaar het liefst kampioen worden''

0
Pellens naar Serie A: ''Volgend jaar het liefst kampioen worden''

Tot haar grote verbazing stond Internazionale afgelopen zomer op de stoep. Niekie Pellens ging voor het Italiaanse avontuur en promoveerde afgelopen weekend met de club naar de Serie A, het hoogste niveau in Italië.

'Vet gaaf'. Het zijn twee woorden die Pellens vaak in de mond neemt als we met haar praten over haar overstap naar Inter. Maar hoe kwam ze nou eigenlijk bij de Italiaanse club terecht? "Twee zomers geleden heb ik iemand ontmoet in New York, waar ik een trainingskamp gaf. Hij stuurde mij een berichtje dat Inter interesse had."

Omdat ze de persoon al langer kende, wist Pellens dat hij geen grap maakte: "Daarna is het vrij snel gegaan. Half augustus ben ik aangesloten bij Inter." Pas in eind oktober maakte VV Alkmaar bekend dat de transfer was afgerond. "Het heeft veel tijd gekost, ook omdat het mannenteam het vrouwenteam van ASD Femminile Inter Milano overnam."

Vrouwenvoetbal in Italië
In Italië is de verdedigster fullprof, al werkt ze er wel naast, bij Made Scholarships. "Gewoon omdat ik het leuk vind", vertelt ze. Het typeert Pellens, die vol passie praat over haar belevenissen in Italië.

"Het is heel gaaf. Er komen veel mensen kijken bij onze wedstrijden. Er zijn ook fans die standaard met ons meerijden naar uitwedstrijden. Als je buiten in je kleding van Inter loopt, word je aangesproken. Dat is leuk, maar ook wel een beetje apart", zegt Pellens, die het dan wel cool vindt om te zeggen dat ze voor Inter speelt.

Het vrouwenvoetbal is enorm groot bij Inter, geeft de verdedigster aan. De club heeft jeugdteams die teruggaan tot de Onder 9 en is op zoek naar een locatie voor een trainingscomplex voor de vrouwen, in de buurt van het Comomeer, waar de mannen ook bivakkeren.

Promotie
Volgend jaar speelt Pellens dus met Internazionale in de Serie A. De ploeg won tot dusver alle zeventien wedstrijden en dat was genoeg om te promoveren. Er werd afgelopen weekend met 6-0 gewonnen van Arezzo en de promotie werd gevierd: "Na de wedstrijd was er catering voor ons en onze familie. Een aantal ouders had vuurwerk meegenomen, dat was heel leuk."

Ook Javier Zanetti, negentien seizoenen in dienst van Inter en inmiddels vicepresident van de club, is aanwezig bij de thuiswedstrijden van de vrouwen van Internazionale. "Het is leuk dat dat soort personen je aanmoedigen en feliciteren. Zanetti kwam bij de wedstrijd tegen Arezzo in de rust de kleedkamer in, om ons extra aan te moedigen."

De ploeg is dus al zeventien wedstrijden ongeslagen en dit brengt volgens Pellens wel wat druk met zich mee. "Afgelopen weekend was er veel druk. We wisten dat we het moesten laten zien in verband met de promotie. Voor het team was dat een extra aanmoediging."

Zelf houdt de 24-jarige stopper wel van die druk: "Daar krijg ik meer energie van." Pellens speelt iedere wedstrijd en probeert in Italië het beste uit zichzelf te halen. "Eén van mijn krachten is dat ik weet waar mijn teamgenoten lopen. Dat is handig en dat kan ik nu verder uitbreiden."

"Ik speel met mensen die zoveel meer ervaring hebben. Ik leer heel veel", zegt ze. De verdedigster wil uitgedaagd worden."“Een ander land, een andere taal, een ander niveau. Ik ben uitgedaagd en dat wil ik volgend seizoen weer."

Volgend seizoen, het seizoen dat ook Inter te bewonderen is in de Serie A. De wedstrijden worden dan ook uitgezonden, vertelt Pellens. "Dat is helemaal gaaf. Het niveau is hier hoger dan in Nederland, maar de speelwijze is wel vergelijkbaar."

In Italië draait het veel om techniek en tactiek: "Ik ben sowieso technischer geworden, want we doen veel technische dingen op trainingen. De gehele tactiek wordt besproken en daarna doorgelopen op het veld."

Serie A
Pellens merkt dat de ploeg zich langzaamaan al aan het voorbereiden is op de Serie A. "We doen meer conditietrainingen." Al blijft de focus op de laatste vijf wedstrijden van het seizoen, want Inter wil ongeslagen blijven. Zondag kan het team ongeslagen kampioen worden van de Serie B.

De doelen voor volgend seizoen staan al vast. "Volgend jaar willen we het liefst kampioen worden, maar sowieso in de top drie eindigen. We hebben een goed team met veel talent. Dit jaar hebben we dat laten zien."

Dromen
Voor Pellens was het voetballen in het buitenland een droom die uitkwam. Ze wil dan ook heel graag blijven bij Internazionale. "Ik vind het supertof, dus ik hoop dat ik de kans krijg om te blijven. Ik heb het naar mijn zin hier."

Toch droomt ze ook van een avontuur in Amerika of Engeland. En uiteraard het Nederlands elftal: "Als ze me vandaag vragen, had ik gisteren mijn koffers al gepakt", zegt Pellens. "Ik heb zoveel geleerd in verschillende landen, dus ik kan een bijdrage leveren. Het is natuurlijk een enorme eer om uit te komen voor je land", besluit de verdedigster.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!