Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1

0
Drachtster Boys/HR Piping VR1 wint met 6-2 van Futsal Apeldoorn VR1

Na de winterstop werd er door menig kenner gezegd dat alleen een wonder Drachtster Boys/HR Piping VR1 in de play-offs zou kunnen brengen. Tot nu toe hebben de kenners gelijk, echter wonderen bestaan niet en vandaar dat de ploeg van Symen Abe Hoekstra maar één ding staat te doen en dat is de resterende drie wedstrijden te winnen en dan maar afwachten wat de concurrentie gaat doen.

Beide zaken verliepen gisteravond in Drachtster voordeel. Zelf winnen en werken aan een beter doelsaldo en diverse concurrenten lieten de punten liggen. Conclusie; Drachtster Boys/HR Piping VR1 stijgt op de ranglijst van plek 8 naar plek 5.

Vanaf de start van de wedstrijd werd er gebruik gemaakt van de meevoetballende keepster, deze keer in de vorm van Jessie Prijs, wat resulteerde in de 1-0 in de derde minuut door Anita Vellema. Waarna de “Aruni Westerhout show” kon beginnen. Met twee doelpunten en twee assists was zij de vrouw van de eerste helft.

Daar bovenop een doelpunt van Sieta de Vries en een wonderschoon doelpunt van Marleen Reenders (die langzaam op weg is, om haar oude vorm weer terug te vinden) wat leidde tot een ruststand van 5-0. De door de scheidsrechter ietwat gemakkelijk gegeven gele kaart aan Rianne Mulder wegens vasthouden zou in de tweede helft gevolgen krijgen.

De tweede helft ging van start met een agressief aanvallend spelend Drachtster Boys/HR Piping, echter de vrouwen wisten de kansen niet om te zetten in meer doelpunten. De tweede gele kaart van Rianne Mulder (dus rood) leidde de 1-5 in door een vrije trap genomen door Angela van Rooij. Futsal Apeldoorn ging ook ballen met de meevoetballende keepster en dat resulteerde in een vrije kans voor een leeg doel van Jessie Prijs; 6-1. In de 39e minuut nog de 6-2 door nummer 6 Iris Thus en de eindstand was bereikt; 6-2.

Volgende week vrijdagavond zijn de Drachtster meiden vrij en op 5 april spelen zij in Stiens tegen Avanti/ontdekhetwad.nl VR1.

Foto via: Tibbesma Fotografie

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!