Ajax baart opzien met speelstijl: ''Iedereen vindt er wat van''

0
Ajax baart opzien met speelstijl: ''Iedereen vindt er wat van''

Ajax heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt. Op Sportpark De Toekomst werd FC Twente met 2-0 verslagen, mede door een doelpunt van Vanity Lewerissa.

De ploeg van trainer Benno Nihom speelt de afgelopen weken in een speelstijl die we nog niet vaker zagen bij Ajax: "We weten hoe we willen spelen. Iedereen vindt er wat van, maar we hebben dit als team besloten", zegt Lewerissa daarover voor de camera van Ajax TV.

"De laatste weken pakken we in ieder geval de punten met dit systeem. Het ziet er misschien niet altijd even leuk uit, maar de punten zijn op dit moment wel belangrijker", is de aanvalster van mening. Zelf scoorde ze de 1-0 uit een corner.

"Ik denk dat ik bij die goal alert ben. Het is een belangrijk doelpunt, ook voor het team", vertelt Lewerissa, die in het begin een aantal tikken kreeg: "Je weet dat je die kan krijgen als je snel en technisch bent. Ik ben gelukkig goed uit de wedstrijd gekomen en heb een doelpunt gemaakt, dus dat is mooi."

Door de Amsterdamse zege blijft de titelstrijd spannend. PSV is de koploper, Ajax volgt op één punt en FC Twente staat daar weer één punt achter. "Het is zeker spannend. Dat is wel leuk. Je weet gewoon dat je iedere week top moet zijn, alles moet geven en zeker voor die drie punten moet gaan", aldus Lewerissa.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!