Verdoes: ''Sponsoren zijn gelukkig ook wakker geworden en zien kansen''

( 0 reacties)
Verdoes: ''Sponsoren zijn gelukkig ook wakker geworden en zien kansen''

Angela Verdoes is eigenaar van Women's Sports Agency, een bedrijf dat speelsters adviseert en begeleidt. Toch wil ze zichzelf geen spelersmakelaar noemen, zo vertelt ze aan Voetbal in de Bollenstreek.

"Die titel heeft een negatieve klank gekregen vanwege de mannenwereld. De mannenvoetbalwereld is vervuild geraakt door de grote geldbedragen en verwennerij", vindt Verdoes. Met haar bedrijf begeleidt ze onder meer Aniek Nouwen en Loes Geurts.

In 2012 rondde ze haar eerste transfer af, die van Mandy van den Berg naar Vittsjö: "Er was inmiddels een vertrouwensband met haar en haar familie gegroeid en via mijn netwerk kon ze bij een topclub in Zweden terechtkomen."

Inmiddels ziet Verdoes dat de Eredivisie is ontwikkeld, vooral Ajax, PSV en FC Twente. "Sponsoren zijn gelukkig ook wakker geworden en zien kansen om speelsters aan hun bedrijf te verbinden als ambassadeur bijvoorbeeld en ze te ondersteunen in hun weg naar de top", aldus Verdoes. "Dat was in 2012 nog helemaal niet zo. Inmiddels valt er voor de voetbalvrouwen in Nederland wat te kiezen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!