Smits vertrekt bij FC Twente: ''Dat is altijd mijn droomclub geweest''

( 0 reacties)
Smits vertrekt bij FC Twente: ''Dat is altijd mijn droomclub geweest''

Joëlle Smits speelt dit seizoen bij de vrouwenploeg van FC Twente, maar volgend seizoen is ze te zien bij PSV. De voetbalster wil uit Enschede vertrekken met een prijs. 

''PSV, dat komt allemaal wel. Er staan eerst nog de strijd om de landstitel en later hopelijk nog de bekerfinale op het spel'', vertelt ze ambitieus tegen BN de Stem. De spits kan daar een belangrijk aandeel inhebben, want zij moet ervoor zorgen dat de ballen in het doel belanden. ''Het is altijd fijn als ze zeggen dat je een neusje voor de goal hebt. Ik probeer niet zo bezig te zijn met aandacht, maar gewoon lekker te spelen." 

Ze gaat niet voor een bepaald aantal doelpunten, erkent ze. ''Het is natuurlijk wel zo dat een van mijn hoofdtaken als spits is om de ballen erin te schieten. Als ik dat niet doe, zou de trainer me ook niet opstellen. Het is wel best gek om meer doelpunten te hebben gemaakt dit seizoen dan wedstrijden te hebben gespeeld. Dat ligt ook aan het team. We zijn zowel binnen als buiten het veld een hechte eenheid.''

Smits vertrekt na dit seizoen naar PSV en dat is voor haarzelf een droomtransfer. ''Dat is eigenlijk altijd al mijn droomclub geweest. Ik vind spelen bij die club een mooie nieuwe uitdaging, al is het een moeilijke keuze om afscheid te nemen van FC Twente. Een paar jaar geleden was ik misschien niet gegaan. In de loop der jaren zijn de faciliteiten bij PSV verbeterd en er staat een goed team. Dat is voor mij belangrijk."

Foto: Sportfoto-Oost 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!