OJC Rosmalen mo17-1 verstevigt koppositie in landelijke divisie Oost

( 0 reacties)
OJC Rosmalen mo17-1 verstevigt koppositie in landelijke divisie Oost

Met de winst op DZC’68 uit Doetinchem deden de meiden van OJC Rosmalen afgelopen zaterdag goede zaken in haar strijd om het landelijke kampioenschap. Een verdiende, maar moeizaam behaalde overwinning op een stugge en vooral fysiek sterke tegenstander.

Vooral in de eerste helft hadden beide teams moeite om tot goed spel te komen. Van goede en vlot lopende combinaties of kansrijke situaties was zeker in de eerste 20-25 minuten weinig sprake. Na deze wat rommelige aanvangsfase was het de thuisploeg die voor het eerste grote gevaar zorgde. Na een splijtende pass door het centrum van DZC’68 werd één van de aanvallers van OJC geheel vrij voor de keepster gezet.

Het in grote getale opgekomen publiek veerde al op maar deze grote kans werd echter niet verzilverd. DZC’68 antwoordde niet veel later met een paar gevaarlijke aanvallen over de flanken en door het centrum van OJC maar dit leidde verder niet tot veel problemen voor de verdediging van OJC Rosmalen. Hoewel OJC Rosmalen wat slordig bleef in de passing creëerde de thuisploeg wel het meeste gevaar voor het doel van haar tegenstander. Tot echt hele grote kansen leidde dit echter allemaal niet en omdat ook de ploeg uit Doetinchem maar moeilijk een vuist wist te maken stevenden beide ploegen af op een ruststand van 0-0.

Vrijwel direct na de thee was OJC Rosmalen opnieuw heel dicht bij een voorsprong. Maar ook deze opgelegde kans werd niet benut. Het zette OJC wel aan tot beter spel in de tweede helft en met de inbreng van verschillende verse krachten kreeg het ook steeds meer overwicht en grip op de wedstrijd. Hiermee werd de strijd tussen beide ploegen ook wat levendiger en boeiender. Na zichzelf knap vrijgespeeld te hebben opende de nummer 14 van OJC Rosmalen de score met een prachtige lob. Een schitterend doelpunt waar de klasse van afdroop: 1-0. De ban leek eindelijk te zijn gebroken voor OJC, maar niet veel later wist DZC’68 toch knap terug te komen via een terecht gegeven penalty. Een wat ongelukkige maar onnodige tackle op de rand van het strafschopgebied betekende de gelijkmaker.

OJC liet zich ondanks deze tegenslag niet van de wijs brengen, bleef loeren op haar kansen en pakte de draad weer goed op. Het liet zien niet alleen over veel talent maar ook over voldoende veerkracht te beschikken door de stand niet veel later toch weer in haar voordeel te brengen. Voor de derde keer kwam een aanvalster van OJC vrij voor de keepster van DZC te staan en dit keer was het wel raak: 2-1. De voorsprong van OJC Rosmalen kwam daarna niet meer in gevaar. Nadat via een goed geplaatste vrije trap de stand zelfs op 3-1 was gebracht was de wedstrijd dan ook gespeeld. Een knappe en solide overwinning van OJC op DZC’68. Een ploeg die met het aanwezige talent veel te laag geklasseerd lijken te staan en zeker voor nog wat verassingen zal moeten kunnen zorgen.

Met de winst op DZC hebben de jonge en talentvolle meiden van OJC in ieder geval een mooi gaatje weten te slaan met de concurrentie en staat het team uit Rosmalen ongeslagen bovenaan in de landelijke divisie Oost. Een topprestatie waar de meiden met recht trots op mogen zijn!

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!