VIDEO | Frankfurt verliest zonder Groenen van SGS Essen

Frankfurt is er zaterdag niet in geslaagd om drie punten te pakken. Op bezoek bij SGS Essen werd er nipt verloren: 4-3.

Essen kwam al in de negende minuut op voorsprong via Turid Knaak. Na een half uur spelen zorgde Ramona Petzelberger voor de 2-0. Vlak na rust leek de thuisploeg de zege definitief veilig te stellen door nog een doelpunt van Knaak.

Wat volgde was een comeback van Frankfurt, dat zonder Jackie Groenen speelde. Via Géraldine Reuteler en Marith Prießen knokte Frankfurt zich terug naar 3-2. Nicole Anyomi zorgde uiteindelijk voor de vierde Essen-treffer, waardoor het gespeeld leek.

Een doelpunt van Shekiera Martinez in de blessuretijd kwam te laat: 4-3. Frankfurt speelde de gehele tweede helft met een speelster minder, omdat keepster Bryane Heaberlin in de 41e minuut een rode kaart kreeg.