Oranje O17 pakt EK-ticket na gelijkspel tegen Servië

( 0 reacties)
Oranje O17 pakt EK-ticket na gelijkspel tegen Servië

Oranje O17 gaat naar het EK in Bulgarije. De ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw had zaterdag aan een gelijkspel tegen Servië in de Eliteronde genoeg. Het bleef 0-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de jonge Leeuwinnen. Ilham Abali kopte uit een corner in de handen van keepster Tatjana Peren?evi?. Ook Servië werd gevaarlijk en een Servisch schot ging maar net over.

Toch was het Oranje dat het betere van het spel had. Via Ella Peddemors, Esmee Brugts en Justine Brandau werden er speldenprikjes uitgedeeld. Na een halfuur spelen kreeg Brugts een grote mogelijkheid, maar vanuit een corner schoot de aanvalster vol op een Servische. Daardoor bleef het in de eerste helft 0-0.

In het tweede bedrijf gebeurde er veel meer, al was het niet altijd positief. Een poging van Lotje de Keijzer werd geblokt en een minuut later kon de middenveldster gaan douchen. Ze kreeg haar tweede gele kaart, iets wat uitgebreid gevierd werd door de Servische speelsters.

Het gastland van de Eliteronde drong aan en waagde een poging via Emilja Petrovic. Haar schot ging echter naast. Mina Cavic maakte vervolgens een smerige overtreding op Brugts, die wel verder kon. Het typeerde de tweede helft, waarin Servië alles op alles zette om te scoren.

Dat gebeurde ook bijna in de 69e minuut. Claire Dinkla had echt een fantastische redding in huis om zo de 0-1 uit het doel te houden. Oranje kreeg vervolgens kansen op de openingstreffer via Brugts. Eerst schoot ze van dichtbij hard over en een paar minuten later knalde ze van grote afstand op de lat.

Het bleef daardoor spannend, helemaal toen Servië opdook voor het doel van Dinkla. Het gevaar werd echter weggewerkt. Oranje kwam niet meer in de problemen, waardoor het doelpuntloze gelijkspel over de lijn werd gesleept. Daardoor zijn de jonge Leeuwinnen van de partij op het EK in Bulgarije, dat van 5 tot en met 17 mei gehouden wordt.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!