Van Dongen coproduceert documentaire over 'Streetkids United'

( 0 reacties)
Van Dongen coproduceert documentaire over 'Streetkids United'

Merel van Dongen heeft haar voetbalschoenen even verruilt voor iets anders. De verdedigster heeft namelijk meegewerkt aan een documentaire: Streetkids United 3 - The Road To Moscow.

De documentaire gaat over een groep Indiase meisjes die op straat leven. Zij zijn geselecteerd om hun land te vertegenwoordigen op het WK Voetbal voor Straatkinderen in Moskou. 

"Ik steun Streetkids United 3, omdat ik denk dat het heel belangrijk is dat voetbal mensen blijft verbinden. Als ik een bijdrage kan leveren aan het leven van streetkids, dan wil ik gewoon ja zeggen", zegt Van Dongen.

"Ik denk dat voetbal een uitstekende gelegenheid kan bieden om het leven beter te maken. Niet alleen omdat het spelen van voetbal al erg leuk is, maar het is ook belangrijk dat je je verbonden voelt met andere mensen", aldus de verdedigster.

De documentaire is eind maart te zien op het grootste voetbalfilmfestival ter wereld, in Berlijn. In Nederland zal de documentaire op 12 april te zien zijn op het Sport Film Festival Rotterdam.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!