Oranje O17 boekt sprankelende zege op leeftijdsgenoten Zwitserland

( 0 reacties)
Oranje O17 boekt sprankelende zege op leeftijdsgenoten Zwitserland

Oranje O17 heeft ook de tweede wedstrijd op de Eliteronde overtuigend gewonnen. Woensdagmiddag werden de leeftijdsgenoten van Zwitserland verslagen: 6-0.

In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel redelijk op en neer. Zwitserland kwam dichtbij, maar ook Oranje werd via Marit Auée gevaarlijk. In de zeventiende minuut opende de ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw de score. Op aangeven van Ella Peddemors werkte Nikita Tromp de bal binnen.

Zes minuten later kon Oranje opnieuw juichen. Na een heerlijke pass van Lotje de Keijzer kon Ilham Abali de bal binnenschuiven. Een vrije trap van Tromp kon niet veel later nog geblokt worden door keepster Saskia Bürki, maar de jonge doelvrouw moest vlak voor rust alsnog vissen.

Een fraaie bal van Kim Everaerts bereikte Abali, die vervolgens alleen op Bürki af kon en de 3-0 maakte. Lotje de Keijzer kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog twee kansen, maar beide keren vond ze de Zwitserse keepster op haar weg.

In de tweede helft kreeg Oranje wat kansen, Zwitserland werd geen enkel moment echt gevaarlijk. Uit een vrije trap scoorde Justine Brandau de vierde Oranje-treffer. Ze krulde de bal prachtig binnen vanaf de zijkant van het veld. De Keijzer kreeg vijf minuten later een mogelijkheid, maar schoot voorlangs.

Tromp leek de 5-0 te gaan maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Tien minuten later stond de vijfde goal alsnog op het scorebord. Abali vond Esmee Brugts, die de bal voor gaf. De Keijzer werkte binnen.

Oranje bleef rustig, terwijl Zwitserland loerde op de eretreffer. Die viel niet, want de Nederlandse verdediging stond als een huis. Aan de andere kant kregen Peddemors en invalster Zera Hulswit kansen; hun pogingen werden geblokt.

Zwitserland kwam in de laatste vijf minuten niet eens meer in de buurt van het doel van Oranje, terwijl de jonge Leeuwinnen nog wel jacht maakten op de 6-0. Er werd nog geroepen om een penalty, nadat Lobke Loonen onderuit werd getrokken in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Veronika Kovarova gaf geen strafschop.

In de blessuretijd viel de zesde goal alsnog. Hulswit schoot raak op aangeven van Loonen. Een klinkende zege van Oranje O17, waardoor de ploeg een grote stap richting het EK zet. Zaterdag speelt de ploeg de laatste wedstrijd van de Eliteronde, tegen gastland Servië.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!