Schenkel nieuwe trainer Ajax: ''Enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan''

( 0 reacties)
Schenkel nieuwe trainer Ajax: ''Enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan''

Danny Schenkel is vanaf komend seizoen de trainer van Ajax. De man van - nu nog - aanvoerster Loïs Schenkel (zij stopt na dit seizoen met voetballen, red.) tekent een eenjarig contract in Amsterdam.

"Het voelt hartstikke goed. Ik ben superblij dat ik bij een club als Ajax de volgende stap als trainer kan maken. Bij zo'n grote club, waar je zelf in het verleden ook hebt gevoetbald, dat is alleen maar fantastisch", zegt de nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers voor de camera van Ajax TV.

Het is voor het eerst dat Schenkel een vrouwenploeg gaat trainen: "Dat zal sowieso anders zijn. Ik heb enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan", zegt de trainer, die zichzelf als volgende omschrijft.

"Ik ben een zeer toegankelijke trainer, ik sta voor iedereen open. Verder ben ik wel redelijk duidelijk. Wat we afgelopen week hebben gezien van de mannen qua voetbal tegen Real Madrid, dat is mijn voorbeeld. Dat wil ik ook proberen om dat voor elkaar te krijgen."

Schenkel zit nu al regelmatig op de tribune bij Ajax. "Dan zie je de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ik ken de cultuur van de club, de ambities die deze club heeft, dat werkt positief mee in de beeldvorming. Vandaar dat het ook niet zo moeilijk was om de keuze voor Ajax te maken", besluit hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!