BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

VOORBESCHOUWING | Weet Oranje wel te winnen van China?

0
VOORBESCHOUWING | Weet Oranje wel te winnen van China?

Voor de OranjeLeeuwinnen staat morgen de laatste wedstrijd op de Algarve Cup op het programma. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt het op tegen China. De wedstrijd begint om 18:15 uur (Nederlandse tijd).

Nederland en Polen staan maandag voor de twaalfde keer in de geschiedenis van de OranjeLeeuwinnen tegenover elkaar. De eerste ontmoeting was tijdens een ‘test’ WK’ in 1988 in China. De FIFA nodigde destijds twaalf landen, waaronder Nederland, uit om te kijken of een mondiale eindronde haalbaar zou zijn. Oranje, met de huidige bondscoach Sarina Wiegman in de ploeg, strandde in de kwartfinale tegen Brazilië.

Op 1 maart 2017 stonden de landen voor het laatst tegenover elkaar. Dat was tijdens de Algarve Cup, in hetzelfde stadion als deze ontmoeting. Oranje won met 1-0 door een doelpunt van Renate Jansen in de 13e minuut.

Voor Lieke Martens is China een bijzondere tegenstander. Zij maakte in de ontmoeting tussen Oranje en China op 22 augustus 2011 (1-1) haar debuut voor het Nederlands elftal. Ze is nu nog één interland verwijderd van de magische grens van 100 interlands en kan dat aantal dus woensdagavond bereiken. 

Twaalf speelsters gingen Martens voor, waaronder Wiegman, Spitse en Loes Geurts. Daarnaast komt de top 10 van recordinternationals aller tijden dichterbij voor de aanvalster van FC Barcelona. Ze heeft nog 4 interlands nodig om Anouk Hoogendijk uit de top 10 te verdringen.

China verloor, net als Oranje, beide groepswedstrijden op de Algarve Cup. 'The Steel Roses' gingen ten onder tegen Noorwegen (3-1) en Denemarken (1-0). De nummer 15 van de FIFA-ranking is komende zomer ook van de partij op het WK 2019.

De wedstrijd tussen de Leeuwinnen, die woensdag in het blauw spelen, en China begint om 18:15 uur (Nederlandse tijd) en wordt uitgezonden op Veronica.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!