Berkel vrouwen pakken punt in Heerenveen

Na een perfecte reis van tweeëneenhalf uur onder leiding van onze prima chauffeur Cor Labots was het hele gezelschap rond 13.30 uur in Heerenveen beland en begon een kleine 25 minuten later aan de warming-up op het schitterende kunstgrasveld waarna iets na half drie de aftrap was tussen de nummer acht HVB en nummer drie Berkel.

Het eerste wapenfeit voor Berkel uit een snelle counter in de zesde minuut maar helaas ging het schot van Michelle Arbman net naast het HVB doel. Beide teams trouwens met de beste intenties binnen de lijnen en spelend voor het beste resultaat al was de thuisclub wel feller in de duels.

Een vrije trap van de thuisclub in de tiende minuut bracht geen gevaar en niet veel later was een vrije trap van Sabrina Pocorni richting doel net te hoog en te hart om doeltreffend af te ronden. Beetje een op en neergaand spel dus in deze fase, maar het was de thuisclub die op voorsprong kwam, na een half uur werd onoplettendheid bij Berkel direct afgetroefd en HVB scoorde de 1-0.

Berkel bleef het echter wel proberen en had ook de beste kansen op een treffer maar moest wel op haar hoede blijven. Een vrije trap van Sandra Welles werd tot corner verwerkt en een schot van Lindy Hogedoorn ging net naast. Vlak voor het rustsignaal kwam wel de beloning, een lekkere aanval werd prima afgerond door Sabrina Pocorni, zij scoorde dus de verdiende gelijkmaker.

Na de thee ook twee teams die graag wilde winnen maar de genadeklap niet konden uitdelen. Een schot van Faith Parto bracht niet het gewenste resultaat en de lat plus Bianca Troost die weer prima keepte hielden HVB van het scoren af. Vlak voor tijd had Berkel de beste mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken maar helaas wilde dat niet lukken.

Gezien de gehele wedstrijd was de puntendeling terecht en mogen beide ploegen daar dus ook blij mee zijn. Berkel, dat dus 3e blijft in de stand, heeft komende zaterdag vrij en gaat dan lekker carnaval vieren, om zich vervolgens te richten op 9 maart want dan komt Reiger Boys naar HHL.