Keepsters #3 Isa Pothof: ''Er moet meer geld geïnvesteerd worden in het vrouwenvoetbal''

"Vrouwen kunnen niet voetballen". Ze hoorden het allemaal wel eens. Deze powervrouwen- en meiden bewijzen week in week uit het ongelijk. Allen keepsters, die altijd het overzicht over het veld bewaren. In de rubriek ‘Keepsters’ geven zij hun visie over de toekomst van het vrouwenvoetbal. Deze keer: Isa Pothof (21), die onder de lat staat bij Excelsior Barendrecht.

"Iedereen verbaasde zich er altijd over dat er een meisje het veld op kwam. Meestal moesten jongens dan lachen en al helemaal als het meisje een keepster bleek te zijn. Vroeger werd er wel vaak gezegd dat meisjes niet kunnen voetballen, laat staan keepen. Dan is het leuk om het tegendeel te bewijzen", vindt de jonge doelvrouw.

Pothof vindt dat het vrouwenvoetbal meer in opkomst is: "Het is ook steeds meer een veelbesproken onderwerp op tv en sociale media. Ik verwacht dat het in de toekomst net zo belangrijk is als bijvoorbeeld het Nederlands mannenelftal en dat vrouwen ook meer kunnen verdienen met voetbal", zegt de goalie, die Verpleegkunde studeert naast haar carrière bij Excelsior Barendrecht.

Ze is lovend over de keepsters in de Eredivisie. "Je merkt wel dat de jonge keepsters ook aanhaken en zich goed ontwikkelen. Zij kunnen op den duur ook een grote kans maken om bij het Nederlands elftal te komen."

Maar wat moet er gebeuren om het vrouwenvoetbal in Nederland nog groter te laten worden? Daarover is Pothof duidelijk. "Er moet meer geld geïnvesteerd worden in het vrouwenvoetbal, zodat er meer faciliteiten kunnen komen voor de speelsters." De grotere clubs, zoals Ajax en PSV, hebben meer geld dan bijvoorbeeld een VV Alkmaar of Excelsior Barendrecht: "Als er dus meer geld geïnvesteerd kan worden, kunnen die clubs ook meer faciliteiten krijgen dan dat zij nu hebben."

De keepster merkt wel dat er sinds het EK 2017, waarop de OranjeLeeuwinnen Europees kampioen werden, meer aandacht voor het vrouwenvoetbal is: "Dat vind ik de grootste verandering."

Foto via: Johan Meijboom

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand