Weerden beleeft topweek: ''Het is een droom die uitkomt''

0
Weerden beleeft topweek: ''Het is een droom die uitkomt''

Het was een mooie week voor Ashleigh Weerden. Ze verlengde haar contract bij FC Twente én werd voor het eerst opgeroepen voor het ‘grote’ Oranje. Vrouwenvoetbalnieuws.nl sprak met haar over haar contractverlenging, oproep voor het Nederlands elftal en haar doelen bij Twente.

De verlenging bij de Tukkers was een bewuste keuze, zo zegt de 19-jarige aanvalster: "Ik heb een stappenplan. Natuurlijk kan dat wel iets afwijken, maar ik heb een duidelijk doel voor ogen. Ik wil eerst naam maken in de Eredivisie, dat mensen voor mij naar het sportpark komen, dat ik één van de beste linksbuitens in Nederland ben", vertelt Weerden.

In de toekomst hoopt ze op een vaste plek bij de OranjeLeeuwinnen en op een transfer naar een club in het buitenland: "Dat hangt ervan af hoe ik het bij Twente doe. Ik moet dus eerst zorgen dat ik bij Twente opval, dan val ik ook op in het buitenland. Voor je een stap maakt, moet je jezelf eerst laten zien aan Nederland", is de jongeling van mening.

Dinsdag maakte bondscoach Sarina Wiegman haar selectie voor de Algarve Cup bekend. Daarin één debutant: Weerden. "Ik had het niet verwacht, het is een heel mooie verrassing. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Het is een droom die uitkomt."

Ze was echter niet als eerste op de hoogte van haar oproep. "Teamgenoten zagen de mail als eerste. Zij renden opeens naar me toe en riepen ‘je bent erbij!’. Ik was echt flabbergasted, heb gelijk mijn ouders gebeld."

Nadenken over het WK doet Weerden nog niet. "Ik ben heel blij dat ik er nu bij zit, ervaringen op mag doen en kan leren van iedereen. Ik wil in Portugal voetballend sterker worden, maar ook op mentaal vlak. Daarnaast wil ik kijken hoe het in het team gaat. Als ik mijn best blijf doen, zie ik wel waar het schip strandt."

Met Twente strijdt de aanvalster nog mee voor twee prijzen, de landstitel en de KNVB Beker. "Het doel is om prijzen te pakken. Alles is mogelijk; we doen nog mee in de beker en staan goed in de competitie", zegt Weerden. Zij blijft bij FC Twente, maar ziet na de zomer Joëlle Smits naar PSV vertrekken: "Ik hoop dat Joëlle ons eerst aan de titel gaat helpen", besluit de nuchtere linksbuiten.

Foto via: Sportfoto-Oost

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!