Nihom: ''De prijzen worden nu verdeeld en niet in het begin''

( 0 reacties)
Nihom: ''De prijzen worden nu verdeeld en niet in het begin''

Ajax is de play-offs begonnen met een 4-0 zege op PEC Zwolle. Trainer Benno Nihom was tevreden, zo liet hij na afloop weten aan Ajax TV.

"Ik zei net in de kleedkamer: in november hebben we hier hartstikke leuk gevoetbald en toen werd het 3-1 voor zwolle. Vandaag waren we een stuk zakelijker en volwassener, en we winnen met 4-0", begon de oefenmeester. Nihom was lovend over keepster Lize Kop.

"Vandaag heeft Lize een aantal momenten gehad waarop ze heeft laten zien hoe goed ze kan keepen", aldus Nihom. "Ook Lize heeft, net zoals het team, een mindere fase gehad. Lize in vorm is ook heel belangrijk voor ons, dus daar ben ik alleen maar blij om. Ik ben ook heel blij voor haar, want ze strijdt natuurlijk ook voor een plekje in de WK-selectie. Laten we hopen dat het beloond wordt."

De zege op PEC betekent voor Ajax de de vijfde overwinning op rij: "Je kan beter goed eindigen dan goed beginnen. De prijzen worden nu verdeeld en niet in het begin", zegt Nihom. "Natuurlijk hebben we een matige fase gehad, maar volgens mij kunnen we nu heel tevreden zijn met hoe het gaat."

Volgende week neemt de regerend landskampioen het op tegen PSV. "Volgende week komt PSV op bezoek. Je kunt, weliswaar met een wedstrijd meer, over ze heen. Dat lijkt me een mooie motivatie voor de komende dagen", besluit de trainer.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!