Mank: ''Voor wat ik in het vrouwenvoetbal tegenkom, heb ik diep respect''

( 0 reacties)
Mank: ''Voor wat ik in het vrouwenvoetbal tegenkom, heb ik diep respect''

Richard Mank is sinds dit seizoen de trainer van Excelsior Barendrecht. De ploeg begint vanavond aan de play-offs in de B-poule.

De oefenmeester had op een punt of 'tien tot twaalf' meer gerekend, zo geeft Mank toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarvoor hebben we ook de mogelijkheden gehad."

Desondanks is hij trots op zijn team: "Op hoe de speelsters zich hebben ontwikkeld. Een aantal van hen kan zeker een stap hoger aan en we hebben speelsters die dicht tegen vertegenwoordigende elftallen aanzitten. Ik ben er ook trots op dat we altijd aanvallend voetbal zijn blijven spelen."

De instelling binnen het vrouwenvoetbal heeft Mank verrast, zo vertelt hij. In het verleden trainde hij alleen maar mannenteams. "Maar voor wat ik in het vrouwenvoetbal tegenkom, heb ik diep respect. Hoe professioneel het is, wat mensen er allemaal voor doen."

"Dat had ik nooit verwacht", geeft de trainer aan. "En niet alleen in de Eredivisie maar ook op de niveaus eronder. Er moet echt meer geld in het vrouwenvoetbal gestoken worden. Dat verdienen de mensen die er heel veel tijd insteken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!