SC Heerenveen ontsnapt tegen Saestum en bekert verder

Het was billenknijpen voor SC Heerenveen, maar het is de Friezen gelukt om de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. Er was verlenging nodig tegen Saestum: 3-4.

De thuisploeg begon sterk en kwam al in de derde minuut op voorsprong. In de negentiende minuut verdubbelde Saestum de marge.

Fenna Kalma maakte het voor rust weer spannend, door een rebound binnen te tikken. Gelijk na de thee was het woord echter weer aan Saestum, dat zo op een 3-1 voorsprong kwam.

Heerenveen knokte zich terug tot 3-2 via Tiny Hoekstra en kwam in de extra tijd op gelijke hoogte via Elze Huls. Daardoor volgde er een verlenging, waarin Hoekstra in de 118e minuut de 3-4 maakte.

De Friezen trokken de overwinning vervolgens over de streep, waardoor Heerenveen zich voegt bij DTS Ede, PEC Zwolle, Ajax, ADO Den Haag, FC Twente, Achilles'29 en Excelsior Barendrecht in de kwartfinales van de KNVB Beker.