Teammanager Leeuwinnen: ''Dat heeft geholpen in de ontwikkeling van het team''

0
Teammanager Leeuwinnen: ''Dat heeft geholpen in de ontwikkeling van het team''

Sinds februari 2005 is Sonja van Geerenstein de teammanager van de OranjeLeeuwinnen. Ze faciliteert de randvoorwaarden rondom de ploeg, regelt de administratieve zaken en maakt planningen en programma's.

Ze merkt ook in haar werk de effecten van de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, zo vertelt ze aan KICK-ES. "Met de successen van het elftal komt er ook meer betrokkenheid, wat leuk is, maar het brengt ook meer meningen met zich mee, wat uitdagend kan zijn."

De directe staf van de Leeuwinnen is sinds 2005 enorm gegroeid. "Meer mensen rondom het team betekent meer experts en meer expertise, waarmee er een impuls aan kwaliteit kan worden gegeven. Dat heeft zeker geholpen in de ontwikkeling van het team."

De rol van Van Geerenstein is de afgelopen jaren dan ook flink veranderd: "Waar ik eerst naast de organisatie ook verantwoordelijk was voor veel hands-on taken, is vooral dat laatste verschoven naar het coördineren en de belangen van het team behartigen, bijvoorbeeld richting de directie en andere afdelingen zoals Evenementen, Communicatie en Commerciële zaken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!