Knappe winst Kadoelen MO17-1 in door stormachtige wind enerverend duel

0
Knappe winst Kadoelen MO17-1 in door stormachtige wind enerverend duel

Het team dat zich het beste aanpaste aan de af en toe extreme weersomstandigheden kreeg de beloning in een klinkende 4-0 overwinning op Kolping Boys en start daarmee uitstekend aan de voorjaarscompetitie.

Het is altijd even afwachten hoe een ploeg zich na een lange winterpauze manifesteert. De oefenpartijen gespeeld in de afgelopen weken gaven aanleiding om met gepast optimisme aan de nieuwe competitie te beginnen. Niet alleen waren de resultaten goed, ook het vertoonde spel gaf reden tot optimisme.  

Kolping Boys had zich in eerder confrontaties een taaie tegenstander getoond, waardoor deze eerste partij meteen een goed graadmeter zou zijn voor de onderlinge verhoudingen. Terwijl vooraf duidelijk was dat de af en toe striemende windvlagen een grote rol zouden spelen in het verloop van de wedstrijd, deelde Kadoelen in de beginfase -tegen de wind in spelend- onmiddellijk een enorme opdoffer uit. Een matige spelhervatting van de Alkmaarse keepster in de derde minuut werd onderschept door de centraal op het middenveld opgestelde Lauren, waarna de wegdraaiende Chevarie de in een keer doorgespeelde bal behendig binnen punterde. 

Hoe knap dat was bleek in het vervolg; de uitstekende centrale verdedigers van Kolping wisten de gevaarlijke Amsterdamse spits in het verder verloop van de eerste helft voortdurend te bedwingen en op afstand van de zestien te houden.

Ook op het middenveld en op de vleugels wist het technisch vaardige en beslist niet onaardig combinerende Kolping Boys vaak een overwicht te creëren, al dan niet ondersteund door de niet aflatende wind. Dit resulteerde in een serie corners, waarbij het een klein wonder was dat er niet een pardoes het Amsterdamse doel in wapperde.  Op een heel enkele situatie na -waarbij Isabella een verbluffende reflex had op een van dichtbij hard ingeschoten bal, nadat eerder de lat redding had gebracht- kwam Kolping overigens niet tot uitgespeelde kansen. Daarvoor stonden Juul en Elke te stoïcijns te verdedigen, rustig als het kon, koeltjes opruimend als het nodig was. 

Vanwege de onvoorspelbaarheid van de vaak doorschietende ballen moesten Stephanie en Ezgi af en toe wel flink dueleren, maar met de rugdekking vanuit het centrum bleef ook vanuit de zijkant de schade beperkt. Na wat omzettingen aan Kadoelenkant ontstond er wat meer evenwicht op het middenveld. Jiske en vooral Zorra begonnen duels te winnen waardoor vanuit de omschakeling via onder meer Precious en Jiske Kadoelen een paar riante mogelijkheden kreeg om nog voor rust de voorsprong uit te breiden.

Wat Kolping voor de pauze had nagelaten, deed Kadoelen uitstekend erna. Gebruik makend van de weersomstandigheden door hoog druk te zetten, de tegenstander de onvermijdelijke fouten te laten maken en die vervolgens genadeloos afstraffen. Het ontbrak Kolping aan fysieke kracht om zich voetballend te bevrijden van het steeds aandringende Amsterdamse team, hetgeen Chevarie de kans gaf om met een paar vlammende kogels - die als er geen net in het doel had gehangen met gemak in Landsmeer terecht hadden kunnen komen - iets van de frustratie van de eerste helft van zich af te spelen.

Door de komende schoolvakantie staat de volgende competitiewedstrijd pas over een paar weken op de agenda, tijd die het team goed kan gebruiken om speelsters te laten herstellen en weer conditioneel aan te laten haken.  De winterstop heeft Kadoelen MO17-1 in ieder geval goed overleefd, de wedstrijd tegen Kolping heeft onmiskenbaar aangetoond dat een compleet Kadoelen kanshebber is voor een hoge eindklassering. Nu alleen nog iedereen ongeschonden uit de bergen terugkrijgen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!