BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Berkel vrouwen II wint en klimt in tweede klasse B

0
Berkel vrouwen II wint en klimt in tweede klasse B

Na twee maanden, waarin een mooi trainingskamp viel en een wat minder mooie uitslag tegen onze buren uit Pijnacker, ging voor CVV Berkel VR2 gisteren de tweede helft van de competitie van start met een lastige uitwedstrijd tegen Den Hoorn. Niet alleen lastig vanwege de tegenstander maar ook vanwege de stormachtige wind.

Welk team ging daar het beste mee om? Na de warming-up was de vraag: Hoe gaan we ons haar doen zodat het niet steeds in onze ogen waait. Sommigen hadden het in een knotje gedaan, anderen hadden er een bus haarlak ingespoten.

Aanvoerder Demi de Boe verloor de toss maar Den Hoorn koos ervoor om de eerste helft tegen wind te spelen. Dat was het sein voor Berkel om voluit te profiteren van het windvoordeel. Al snel kwam Berkel op 0-1. Sabine Visser ging goed door op links en zag Liza Claessen voor het doel opduiken. Daar schrok een speelster van Den Hoorn zo van dat ze de bal in haar eigen doel gleed.

Na een kwartier kreeg Berkel een corner te nemen en Demi de Boe profiteerde optimaal van de wind. Haar corner was zo scherp dat de verdediging van Den Hoorn daar geen antwoord op had, 0-2. Na ongeveer 20 minuten kreeg Berkel een vrije trap, op ongeveer 25 meter schuin voor het doel van Den Hoorn. Normaal geef je zo'n bal voor maar Jaimy Treurniet probeerde het in een keer. Gedragen door de wind viel de bal prachtig achter de springende keepster van Den Hoorn, 0-3.

Berkel probeerde de voorsprong te vergroten maar Den Hoorn bleef geduldig combineren en kreeg vlak voor rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De bal spatte uiteen op de lat maar een speelster van Den Hoorn was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te lopen, 1-3. Dit was ook de ruststand.

Coach Nadia Roukes gaf in de rust aan dat ze de tweede helft veel duelkracht wilde zien en dat het team zuinig met het balbezit moest omgaan want het was de eerste helft net iets te slordig allemaal. Er werd de tweede helft een stormloop van Den Hoorn verwacht maar die bleef uit. Berkel won veel duels op het middenveld en was in staat om geregeld vol druk te zetten. Den Hoorn ging meer en meer de lange bal spelen maar het ging vaak onzuiver. En kreeg het wel een kans, dan gooide de speelsters van Berkel zich in de baan van het schot of redde Celine Lindhoudt bekwaam.

Na ongeveer 20 minuten onderschepte de loerende Liza Claessen een terugspeelbal en omspeelde de keepster bekwaam en schoof de 1-4 in het lege doel. Berkel had (misschien) ook nog recht op een strafschop maar kreeg die niet. Daarna kwam Berkel nog zelden echt in de problemen omdat het zeer geconcentreerd bleef spelen. De 2-4 vlak voor tijd was slechts voor de statistieken.

Al met al een heerlijke overwinning en ondanks de stormachtige wind legden Den Hoorn en het jonge Berkel VR2 een heel behoorlijke wedstrijd op de mat voor de vele toeschouwers op de tribune waaronder een aantal meegereisde supporters uit Berkel. De bus voor VR1 was afgezegd dus kwamen de supporters onder andere in een groene Twingo. Degenen, die er waren, bedankt voor de support!

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!