Koster: ''Op het WK draait niet alles om Miedema''

( 0 reacties)
Koster: ''Op het WK draait niet alles om Miedema''

Vivianne Miedema blijft maar scoren voor Arsenal. "Ze steekt er zeker bovenuit", zegt Daphne Koster over de spits in gesprek met RTL Nieuws.

Bij de OranjeLeeuwinnen draait het echter niet alleen om Miedema, zo vervolgt de oud-international: "Lieke Martens en Shanice van de Sanden zijn bijvoorbeeld ook heel belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten in het team."

De spits lag vooral vorig jaar onder vuur in de media. Zo werd ze weggehouden bij de pers na de play-offwedstrijd tegen Denemarken (1-2 winst). "Miedema komt op beeld heel saai over", meent Koster. "Van Shanice word je veel positiever en blijer. Dat ze zo overkomt kan tegen haar werken, maar kan juist ook haar kracht zijn. Miedema is Miedema."

Dit seizoen is Miedema echt 'on fire'. Ze scoorde al zestien doelpunten en brak daarmee het doelpuntenrecord van de Engelse competitie. Maar, zo zegt Koster, een competitie is niet te vergelijken met een WK: "Daar staan de topspeelsters van de wereld. Daar draait niet alles om Miedema. Dat het bij Arsenal lekker loopt hoeft niet te betekenen dat het ook zo gaat op het WK."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!