ADO Den Haag komt met statement: club op zoek naar financieel fundament

( 0 reacties)
ADO Den Haag komt met statement: club op zoek naar financieel fundament

De afgelopen tijd is er veel verschenen rondom de druk op de organisatie van ADO Den Haag en de financiën van de club. Daarom komt de residentieclub nu met een statement.

"Hoewel het als kleine zelfstandige entiteit onverminderd heel moeilijk is om professioneel vrouwenvoetbal in Den Haag voor een langere termijn te garanderen, blijkt tegelijkertijd dat aandacht voor deze situatie ook bij diverse partijen de ogen opent", begint ADO het statement.

De club 'staat en stond op eigen benen', mede dankzij een 'relatief kleine club zeer bevlogen mensen, waarvan een groot deel zich vrijwillig inzet'. Een aantal van die mensen verlaat de club (direct). Dat bij die mensen de rek eruit is, zo de club schrijft, heeft ook te maken met de financiële mogelijkheden van de club.

"Het op eigen benen staan maakt dat de ADO niet 'even' aan de grote broer kan vragen om extra financiële armslag. Tel daarbij ook op dat toekomstige financiering vanuit de KNVB nog een vraagteken is, dat het anno 2019 nog steeds verre van eenvoudig is om het vrouwenvoetbal (lees ook: de Eredivisie) commercieel in de markt te zetten en bovendien dat er op korte termijn moet worden gezocht naar een nieuwe trainingslocatie voor het 1ste team. Het is meteen volstrekt verklaarbaar dat ADO nu een appèl doet op Den Haag", vervolgt ADO.

De club moet en wil stappen maken in de professionalisering: " Het bestuur vindt het niet langer verantwoord om met een (te) kleine groep mensen de kar te (blijven) trekken. Daarom is een aantal 'stakeholders' van ADO vorige week bij elkaar gekomen om te bespreken hoe er ook in de toekomst een goed fundament kan worden gelegd onder het vrouwenvoetbal in de regio: organisatorisch en financieel."

"Het bestuur heeft er vertrouwen in dat er ook anderen opstaan die het belang van professioneel vrouwenvoetbal inzien en beseffen dat het draaiende houden van ADO niet langer alleen de verantwoordelijkheid kan zijn van een beperkte groep zeer betrokken individuen", aldus de club uit Den Haag.

Wil jij je steentje bijdragen aan ADO Den Haag? Meld je dan via info@adovrouwen.nl

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!