Kuipers gaat voor avontuur als bondscoach: ‘’’Once in a lifetime’ kans’’

Judith Kuipers laat VV Alkmaar per direct achter zich. Ze gaat voor een avontuur als bondscoach van de Cookeilanden, een groep van vijftien eilanden in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan.

“Ik denk dat het een mooi avontuur wordt”, reageert Kuipers in gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl op haar overstap. “Ik laat wel iets moois achter, maar het was een dusdanig interessant avontuur en een mooie uitdaging, dat ik het niet voorbij kon laten gaan.”

VV Alkmaar moet het dus in de tweede seizoenshelft zonder de coach doen: “Ik vind het vervelend om midden in het seizoen weg te gaan. Dat is niet hoe ik ben en wat ik wil. Dit was echter zo mooi. Ik ben Alkmaar dankbaar.”

Kuipers zal de nationale ploeg van de Cookeilanden voor gaan bereiden op de Pacific Games, een soort Olympische Spelen van de Pacific. Zo’n vijf weken geleden is ze benaderd voor de klus: “Ik vond het meteen interessant.”

“Het is een ‘once in a lifetime’ kans. Het trok gelijk, maar dat ik Alkmaar achter moest laten, maakte mij aan het twijfelen. Toen dacht ik: wanneer komt zo’n kans weer? Het trok toch teveel.”

Over het niveau van de Cookeilanden zegt ze: “Het niveau ligt daar lager dan hier, maar het is heel erg in opbouw. Het vrouwenvoetbal krijgt op de Cookeilanden meer aandacht dan mannenvoetbal. Ze zijn bereid om er geld in te steken, dat biedt mogelijkheden. Ze kunnen groeien en mede daardoor is het een mooie uitdaging. Het feit dat zij iemand uit het westen halen om het vrouwenvoetbal een boost te geven, zegt genoeg.”

En dus vertrekt Kuipers eind deze maand naar de Cookeilanden. “Ik laat bij Alkmaar een club achter die ambitie en gedreven speelsters heeft. Ik hoop dat ze in de kampioenspoule eindigen, dat verdienen ze”, besluit de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand