Torny: ''We lieten ons echt de kaas van het brood eten''

( 0 reacties)
Torny: ''We lieten ons echt de kaas van het brood eten''

Oranje O19 heeft zondag het trainingskamp in Portugal afgesloten met een 1-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Engeland. In gesprek met OnsOranje blikt KNVB-coach Jessica Torny terug op de wedstrijd.

"We lieten ons echt de kaas van het brood eten", zag ze in de eerste helft. "Verloren duels en schakelden te laat om. We werden letterlijk overdonderd door het geweld. Door de wind kreeg de bal meer snelheid en de Engelse meiden zetten goed druk op onze opbouw. We waren simpelweg niet in staat het overzicht te houden en onszelf vrij te spelen."

Na de thee speelden de jonge Leeuwinnen een stuk beter. In de 77e minuut kwam Oranje op voorsprong door een fraaie goal van Kirsten van de Westeringh. "De meiden pakten het goed op en konden het ook in het veld omzetten. Dat geeft aan dat er veel rek en kwaliteit in dit team zit. In die tweede helft hebben we echt goed gespeeld en op basis daarvan ook een verdiende overwinning geboekt", vertelt Torny.

Ze is tevreden met het trainingskamp in Portugal: "We hebben heel bewust voor deze twee sterke tegenstanders gekozen, zodat allerlei aspecten de revue konden passeren. In ieder geval twee verschillende speelstijlen met het Noorse 3-5-2 en de 4-3-3 van Engeland. Flexibiliteit ontwikkelen, zodat al die stijlen straks meteen herkenbaar zijn voor de speelsters", besluit ze.

Volgende maand neemt Oranje het op het vierlandentoernooi in La Manga op tegen China, Schotland en Spanje. In april volgt het kwalificatietoernooi voor het EK. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!