''Ik vind het geen probleem om te zeggen dat ik keihard wil knokken voor mijn positie''

( 0 reacties)
''Ik vind het geen probleem om te zeggen dat ik keihard wil knokken voor mijn positie''

De OranjeLeeuwinnen wonnen zaterdagmiddag met 2-1 van Zuid-Afrika. Sari van Veenendaal was ondanks de overwinning kritisch op de ploeg.

"Ik denk wel dat we hier iets mee moeten en echt wel iets mee kunnen. In de eerste helft kwamen we nog wel aan het aanvallen toe, maar in de tweede helft zag je toch dat we wat te slordig waren. Dan trek je wel de overwinning over de streep, maar het verschil moet eigenlijk groter zijn dan dit en dat weten we zelf ook", zei de keepster voor de camera van de NOS.

"Het is een ander continent, we hebben andere weersomstandigheden, dat mag allemaal geen excuus zijn", aldus Van Veenendaal. "Het moet beter, we willen beter, we hebben onze eigen lat hoog liggen. Hoger dan dat we vandaag hebben laten zien. Maar we moeten niet vergeten dat het wel een overwinning is, eentje waar we op verder kunnen bouwen."

"Als speelster wil je altijd spelen, zeker bij het Nederlands elftal wil je die minuten maken. Ik ben blij met iedere wedstrijd die ik speel", vervolgt de doelvrouw. "Elke speelster moet zich bewijzen richting het WK toe. Je ziet dat de concurrentie groeit. Dat is alleen maar goed."

"Ik vind het geen probleem om hier te zeggen dat ik keihard wil knokken voor mijn positie en dat ga ik ook zeker doen. Voor mij is het heel belangrijk om te spelen. Ik wil winnen, ik wil met dit team winnen. Het gaat niet om mij, het gaat om dit team. Dat is een belangrijke kernwaarde richting het WK", besluit Van Veenendaal.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!