''We hebben met elkaar afgesproken dat we meer dynamiek in ons spel willen''

0
''We hebben met elkaar afgesproken dat we meer dynamiek in ons spel willen''

De OranjeLeeuwinnen wonnen zaterdagmiddag met 2-1 van Zuid-Afrika. Bondscoach Sarina Wiegman is blij dat haar ploeg heeft kunnen oefenen tegen een Afrikaans land in aanloop naar het WK.

"We zien het ondanks de beker als een gewone oefenwedstrijd. We zijn blij dat we tegen een Afrikaans land hebben gespeeld. Het was ook wel te zien dat dat net iets anders is dan tegen een ander Europees land of een Aziatisch land", liet de bondscoach na afloop weten voor de camera van de NOS.

"Het was goed om hier te zijn de hele week, het was een geweldige ambiance", zegt Wiegman. Er waren zo'n 27.000 mensen aanwezig in het Cape Town Stadium. "We hebben heel veel speelsters kunnen zien, we hebben verschillende combinaties kunnen zien."

"Dat maakt het ook wel moeilijk, want we hebben nog niet zo vaak in dergelijke samenstelling gespeeld, dat kon je ook wel zien. Dat maakt het wel een belangrijke week en een belangrijke wedstrijd ter voorbereiding op het WK", vervolgt de bondscoach.

"We hebben met elkaar afgesproken dat we meer dynamiek in ons spel willen. Dat vereist meer afstemming, dus we willen graag onze speelwijze verder ontwikkelen. Dat ging in de training hartstikke goed. Vandaag kwam het er in de eerste fase van de wedstrijd goed uit, naarmate de wedstrijd vorderde werd dat steeds minder", aldus Wiegman, die dus genoeg aanknopingspunten zag voor de rest van de voorbereiding.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!