Titelkandidaat KTP Nieuw Roden VR verslaat Dr. Boys/HR Piping VR

0
Titelkandidaat KTP Nieuw Roden VR verslaat Dr. Boys/HR Piping VR

Je mag rustig zeggen dat KTP Nieuw Roden dit seizoen een zeer serieuze kandidaat is om de door hen felbegeerde landstitel te pakken. Er zijn maar weinig ploegen die KTP de komende tijd de voet gaat dwars zitten. Ook Drachtster Boys/HR Piping lukte het niet om de ploeg van coach Andy de Jong de voet dwars te zetten.

De eerste helft werd gekenmerkt door een aftastende houding van beide ploegen. Kansen waren er wel. Jessie Prijs kwam net verkeerd uit bij een strakke bal van Aruni Westerhout en Nancy Loth raakte de paal. In de laatste seconde van de eerste helft kon keepster Anna Reitsma de bal net niet voldoende wegwerken en scoorde Amber Bandringa de 0-1.

Na rust wilde Drachtster Boys/HR Piping op zoek naar de gelijkmaker echter met meespelende keepster en balverlies leidde dat tot de 0-2 van Mariël Miedema. Toen viel dan toch de aansluitingstreffer door Anita Vellema, die keepster Joukje van der Meer verschalkte met een uitgekiend lobje op aangeven van Lisanne Kempe. Daar waar de Drachtster-supporters er eens goed voor gingen zitten werd aan alle illusies een einde gemaakt door Grytsje van den Berg. Van achteren uit soleerde ze door de Drachtster verdediging, die niet adequaat ingreep, en schoot via de binnenkant van de paal de 1-3 binnen.

Hierna volgde nog een vrije trap genomen door Mariël Miedema die strak in het kruis belandde (1-4) en Aafke de Hoek die in de laatste minuut nog de 2-4 aantekende. Het was echter voor de statistieken. KTP Nieuw Roden won terecht en ligt op ramkoers voor de titel en de Drachtster vrouwen gaan volgende week vrijdag op bezoek bij Exstudiantes/Cycloon in Zwolle. Gewoon weer drie punten proberen te pakken.

Opmerkelijk was het debuut bij Drachtster Boys/HR Piping van de 15-jarige Mellanie Elzinga. Een talentvolle speelster uit de eigen jeugd waar we meer van gaan horen de komende tijd.

 

Foto via: Tibbesma Fotografie

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!