OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Zuid-Afrika in eerste interland van 2019

0
VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Zuid-Afrika in eerste interland van 2019

De OranjeLeeuwinnen zijn 2019 goed begonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde zaterdagmiddag in het Cape Town Stadium in Kaapstad tegen Zuid-Afrika en won uiteindelijk met 2-1.

Oranje begon het duel goed, want het kwam al binnen twee minuten op voorsprong. Sherida Spitse maakte via de lat de 0-1. De middenveldster kroonde zich daarnaast tot gedeeld recordinternational van de Leeuwinnen met 156 interlands.

Nederland was de betere ploeg en verdubbelde in de negentiende minuut de marge. Vivianne Miedema schoof de bal vanaf randje zestien perfect in de hoek. Zuid-Afrika kreeg wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Toch kwam Zuid-Afrika terug in de wedstrijd. Danique Kerkdijk ging de fout in met een terugspeelbal en Thembi Kgatlana, Afrikaans Speelster van het Jaar 2018, kon profiteren: 1-2. Spitse deed vlak voor rust nog een poging voor de derde Oranje-goal, maar haar poging trof het aluminium.

Oranje was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar na de thee zakte de ploeg weg.. Het spel golfde op en neer en de grootste kansen waren voor Zuid-Afrika. Jermaine Seoposenwe was dichtbij de gelijkmaker, maar Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth werkten de bal weg.

Niet veel later kreeg Seoposenwe opnieuw een kans. De aanvalster dook op voor het doel van Van Veenendaal, maar zette te weinig kracht achter haar poging. Van Veenendaal was ook op tijd in de 82e minuut, toen een goede pass van Karabo Dhlamini net te laat werd begrepen door Rhoda Malaudzi.

In de extra tijd zette Oranje nog wel wat aan om de wedstrijd definitief te beslissen. Een schot van Lineth Beerensteyn werd geblokt en ook een voorzet van Shanice van de Sanden werd net niet binnen gekopt door Beerensteyn. 

Daardoor bleef het bij 1-2. De OranjeLeeuwinnen winnen daardoor de eerste interland van 2019 en ook de  Winnie Mandela International Challenge, die bij de wedstrijd hoorde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!