Torny tevreden: ''Dat hebben de meiden fantastisch uitgevoerd''

( 0 reacties)
Torny tevreden: ''Dat hebben de meiden fantastisch uitgevoerd''

Oranje O19 wist vrijdag met 2-0 te winnen van Noorwegen. KNVB-coach Jessica Torny was na afloop tevreden, zo vertelde ze aan OnsOranje.

De leeftijdsgenoten van Noorwegen speelden eerder deze week al tegen Engeland en wonnen met 3-2. Dat deed de ploeg met een 3-5-2 opstelling, iets wat de staf van Oranje niet is ontgaan. 

"We hebben daarom aanvallend met een iets andere tactiek gespeeld, waarbij we vooral via de vleugelverdedigers meer ruimte voor de opbouw wilden creëren. Dat hebben de meiden echt fantastisch uitgevoerd", vertelt Torny.

"In de eerste helft hadden we nauwelijks kansen, maar in de tweede helft hadden we vijf doelpunten kunnen en misschien wel moeten maken", noemt de coach als verbeterpunt. "We hebben echt een leuk elftal, met heel veel kwaliteit", concludeerde Torny na afloop.

Zondag speelt Oranje tegen Engeland: "Engeland is echt een topteam, met een razendsnelle spits. Toch was ik meer onder de indruk van Noorwegen en ook wij hebben, denk ik, meer kwaliteit in huis. Het wordt een mooie wedstrijd, waarin we een goede uitslag moeten kunnen neerzetten."

De wedstrijd tegen Engeland begint om 14:00 uur (Nederlandse tijd).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!