PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Mogelijk Cup der Lage Landen, BeNeLeague niet realistisch

1
Mogelijk Cup der Lage Landen, BeNeLeague niet realistisch

De Belgische voetbalbond is hard bezig om het vrouwenvoetbal een upgrade te geven. Er is sprake van uitbreiding van de Super League, de Belgische competitie. Daarnaast zou er ook een 'Cup der Lage Landen' komen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het zou gaan om een jaarlijks bekertoernooi met Belgische en Nederlandse teams. Het toernooi moet gezien worden als vervanging van de play-offs. 

Er zouden al meerdere onderhandelingen gevoerd zijn met de KNVB en er is een breed draagvlak voor het project. Mogelijk maakt de Cup der Lage Landen volgend jaar al zijn intrede. De beker zou voor meer variatie en een hoger spelniveau moeten zorgen.

Een BeNeLeague is volgens de krant niet langer realistisch. Er zou veel vraag zijn geweest naar een heropstart van het format van de competitie, maar er is niemand die in een goede afloop gelooft. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jan 2019 om 13:06
    kan die vervelenden zelf startende Opta reclame misschien eens stoppen? voor mij een reden om de artikelen niet meer te lezen. denk dat dit voor veel lezers geldt. reclame prima maar tig keer het zelfde filmpje dat vanzelf begint te spelen is irritant. DANK